sastojci
- 500 g bakalara (fileti)
- 1 žličica soli
- 50 g luka
- 4 lista lovora
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- 150 g kiselog vrhnja
- 250 g hladnog pirea od krumpira
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana
- 2 jaja
- 150 ml suncokretova ulja
- 2 limete
Način pripreme
01
Filete bakalara posolite i stavite na tanjur.
02
U lonac s kipućom vodom dodajte luk, lovor, papar u zrnu i vrhnje. Dodajte ribu i kuhajte oko 10 minuta. Maknite s vatre i ostavite ribu da se ohladi u loncu.
03
Ohlađenu ribu prstima natrgajte na komadiće, pomiješajte s pireom od krumpira, mladim lukom i jajima pa dobro promiješajte. Od ove smjese oblikujte riblje okruglice. U tavi zagrijte ulje pa pržite okruglice dok ne porumene i postanu hrskave, oko 5 minuta.
04
Pržene okruglice stavljajte na papirnati ubrus da se ocijede, poškropite ih sokom limete i odmah poslužite dok su vruće.