Copyright (c) 2022 rocharibeiro/Shutterstock. No use without permission.

Brazilske riblje okruglice

sastojci

  • 500 g bakalara (fileti)
  • 1 žličica soli
  • 50 g luka
  • 4 lista lovora
  • 1 žličica crnog papra u zrnu
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 250 g hladnog pirea od krumpira
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 2 jaja
  • 150 ml suncokretova ulja
  • 2 limete

Način pripreme

01

Filete bakalara posolite i stavite na tanjur.

02

U lonac s kipućom vodom dodajte luk, lovor, papar u zrnu i vrhnje. Dodajte ribu i kuhajte oko 10 minuta. Maknite s vatre i ostavite ribu da se ohladi u loncu.

03

Ohlađenu ribu prstima natrgajte na komadiće, pomiješajte s pireom od krumpira, mladim lukom i jajima pa dobro promiješajte. Od ove smjese oblikujte riblje okruglice. U tavi zagrijte ulje pa pržite okruglice dok ne porumene i postanu hrskave, oko 5 minuta.

04

Pržene okruglice stavljajte na papirnati ubrus da se ocijede, poškropite ih sokom limete i odmah poslužite dok su vruće.

podijeli