Bhaji – indijski žličnjaci od luka


sastojci

  • 300 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 0.5 žličice soli
  • 0.5 žličice kurkume
  • 0.5 žličice čilija u prahu
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg lista korijandera
  • 1 žličica nasjeckane svježe čili paprike
  • 250 g brašna od slanutka
  • 3-4 žlice vode ili po potrebi
  • oko 300 ml ulja za prženje

Način pripreme

01

Luk narežite na tanke trakice, posolite i dobro promiješajte. Luk će vrlo brzo omekšati. Dodajte nasjeckani češnjak, brašno od slanutka i sve začine u prahu te dobro promiješajte.

02

Po potrebi dodajte malo vode da se smjesa bolje sjedini. Umiješajte u smjesu svježu papričicu i listove korijandera. U zagrijano ulje stavljajte žličnjake od luka i u dubokoj masnoći pržite oko 3 minute, odnosno dok sa svih strane ne dobiju lijepu boju.

03

Vadite žličnjake na kuhinjski papir da se ocijede od viška masnoće i poslužite vruće.

Ove hrskave aromatične uštipke možete poslužiti s jogurtom koji ste začinili protisnutim češnjakom.

podijeli

Proizvodi iz recepta