sastojci
- 300 g luka
- 1 češanj češnjaka
- 0.5 žličice soli
- 0.5 žličice kurkume
- 0.5 žličice čilija u prahu
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 3 žlice nasjeckanog svježeg lista korijandera
- 1 žličica nasjeckane svježe čili paprike
- 250 g brašna od slanutka
- 3-4 žlice vode ili po potrebi
- oko 300 ml ulja za prženje
Način pripreme
Luk narežite na tanke trakice, posolite i dobro promiješajte. Luk će vrlo brzo omekšati. Dodajte nasjeckani češnjak, brašno od slanutka i sve začine u prahu te dobro promiješajte.
Po potrebi dodajte malo vode da se smjesa bolje sjedini. Umiješajte u smjesu svježu papričicu i listove korijandera. U zagrijano ulje stavljajte žličnjake od luka i u dubokoj masnoći pržite oko 3 minute, odnosno dok sa svih strane ne dobiju lijepu boju.
Vadite žličnjake na kuhinjski papir da se ocijede od viška masnoće i poslužite vruće.
Ove hrskave aromatične uštipke možete poslužiti s jogurtom koji ste začinili protisnutim češnjakom.