Bakalar u tempuri s dipom od krumpira

sastojci

  • 800 g fileta bakalara

Tempura:

  • 130 g brašna
  • 20 g škrobnog brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 150 ml ledene vode
  • 150 ml mineralne vode
  • 1 prstohvat soli
  • 300 ml ulja za prženje

Dip:

  • 200 g krumpira
  • 20-30 ml jabučnog octa
  • 50-60 ml maslinova ulja
  • sol
  • okret papra

Način pripreme

01

U zdjelu stavite mineralnu i običnu vodu, dodajte i koju kockicu leda, posolite pa dodajte mješavinu brašna i praška za pecivo postupno miješajući pjenjačom. Ostavite da odstoji 10 minuta.

02

Ribu narežite na štapiće i posolite. Svaki komad uronite u tempuru, ocijedite višak pa pržite u zagrijanoj dubokoj masnoći. Prženu ribu odložite na papirnati ubrus.

03

Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Pomiješajte krumpir s malo vode u kojoj se kuhao, posolite i dodajte ulje i jabučni ocat. Bakalar i dip začinite s malo svježe mljevenog papra i poslužite.

U tempuru možete dodati i malo kajenskog papra ili praha čilija za dozu pikantnosti.

podijeli

Proizvodi iz recepta