sastojci
- 800 g fileta bakalara
Tempura:
- 130 g brašna
- 20 g škrobnog brašna
- 0.5 praška za pecivo
- 150 ml ledene vode
- 150 ml mineralne vode
- 1 prstohvat soli
- 300 ml ulja za prženje
Dip:
- 200 g krumpira
- 20-30 ml jabučnog octa
- 50-60 ml maslinova ulja
- sol
- okret papra
Način pripreme
U zdjelu stavite mineralnu i običnu vodu, dodajte i koju kockicu leda, posolite pa dodajte mješavinu brašna i praška za pecivo postupno miješajući pjenjačom. Ostavite da odstoji 10 minuta.
Ribu narežite na štapiće i posolite. Svaki komad uronite u tempuru, ocijedite višak pa pržite u zagrijanoj dubokoj masnoći. Prženu ribu odložite na papirnati ubrus.
Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Pomiješajte krumpir s malo vode u kojoj se kuhao, posolite i dodajte ulje i jabučni ocat. Bakalar i dip začinite s malo svježe mljevenog papra i poslužite.
U tempuru možete dodati i malo kajenskog papra ili praha čilija za dozu pikantnosti.