Arancini s rajčicom, tunom i mozzarellom

sastojci

  • 300 g DESPAR Arborio riže
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 l temeljca
  • maslinovo ulje
  • 200 g DESPAR polpa di pomodoro
  • 5-6 listića svježeg bosiljka
  • 150 g DESPAR mozzarelle
  • 150 g DESPAR tune
  • 750 ml biljnog ulja za prženje
  • oštro brašno po potrebi
  • krušne mrvice po potrebi
  • 100 g sitno ribanog DESPAR Grana Padano sira
  • sol, papar po ukusu
  • 3 jaja

Način pripreme

01

Na malo zagrijanog maslinova ulja dodajte sitno sjeckani luk, posolite i popaprite, pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu, pržite par minuta. Ulijte polpu i malo temeljca, posolite, popaprite.

02

Kuhajte i postupno zalijevajte ugrijanim temljecem dok se riža ne skuha i dok ne dobijete gušću smjesu, začinite po ukusu. Na kraju umiješajte sjeckani svježi bosiljak i 50 g Grana Padano sira. Pustite da se skroz ohladi.

03

Tunu ocijedite i razlomite na komade te pomiješajte sa sitno sjeckanom mozzarellom. Uzimajte hrpice riže, prignječite rukom da formirate polpetu te stavite u sredinu malo tune s mozzarellom. Zatvorite i oblikujte u kuglicu.

04

Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu. Krušne mrvice pomiješajte s Grana Padanom, 3 jaja lagano razmutite s malo soli i papra. Svaku kuglicu uvaljajte prvo u oštro brašno, zatim jaja i na kraju u mrvice s parmezanom.

05

Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu boju. Odložite na papirnate ručnike i servirajte toplo uz malo šalše ili umaka po želji.

Riža od koje radite arancine trebala bi biti što gušća i kompaktnija kako se okruglice ne bi raspadale.

podijeli

Proizvodi iz recepta