sastojci
- 300 g DESPAR Arborio riže
- 1 glavica crvenog luka
- 1 l temeljca
- maslinovo ulje
- 200 g DESPAR polpa di pomodoro
- 5-6 listića svježeg bosiljka
- 150 g DESPAR mozzarelle
- 150 g DESPAR tune
- 750 ml biljnog ulja za prženje
- oštro brašno po potrebi
- krušne mrvice po potrebi
- 100 g sitno ribanog DESPAR Grana Padano sira
- sol, papar po ukusu
- 3 jaja
Način pripreme
Na malo zagrijanog maslinova ulja dodajte sitno sjeckani luk, posolite i popaprite, pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu, pržite par minuta. Ulijte polpu i malo temeljca, posolite, popaprite.
Kuhajte i postupno zalijevajte ugrijanim temljecem dok se riža ne skuha i dok ne dobijete gušću smjesu, začinite po ukusu. Na kraju umiješajte sjeckani svježi bosiljak i 50 g Grana Padano sira. Pustite da se skroz ohladi.
Tunu ocijedite i razlomite na komade te pomiješajte sa sitno sjeckanom mozzarellom. Uzimajte hrpice riže, prignječite rukom da formirate polpetu te stavite u sredinu malo tune s mozzarellom. Zatvorite i oblikujte u kuglicu.
Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu. Krušne mrvice pomiješajte s Grana Padanom, 3 jaja lagano razmutite s malo soli i papra. Svaku kuglicu uvaljajte prvo u oštro brašno, zatim jaja i na kraju u mrvice s parmezanom.
Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu boju. Odložite na papirnate ručnike i servirajte toplo uz malo šalše ili umaka po želji.
Riža od koje radite arancine trebala bi biti što gušća i kompaktnija kako se okruglice ne bi raspadale.