sastojci

  • 400 g batata
  • 250 g slanutka iz limenke
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice mljevenog papra
  • 0.5 žličice mljevenog kumina
  • 2 žličice tahini paste
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 prstohvat čili pahuljica
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 0.5 žličice svježe mljevenog šarenog papra
  • 1 šaka klica graška

Način pripreme

01

Batat ogulite, narežite na kockice, stavite ih u lonac, prelijte kipućom vodom i kuhajte 20 minuta. Potom batat ocijedite i ostavite da se malo ohladi.

02

U posudu od blendera stavite ocijeđeni batat, dodajte ocijeđeni slanutak, nasjeckani češnjak, tahini pastu, sol, papar, kumin, dimljenu papriku i čili pahuljice. Prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem pa miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu.

03

Stavite smjesu u zdjelu za posluživanje, pospite svježe mljevenim šarenim paprom i klicama graška pa poslužite.

podijeli