sastojci

  • 100 g S-BUDGET dalmatinske pancete
  • 3 konzerve S-BUDGET Käferbohnen graha
  • 1 glavica luka
  • 2 zelene čili papričice
  • 1 svježa crvena paprika
  • 3 režnja češnjaka
  • 150 ml tamnog piva (stout)
  • 75 g BBQ umaka
  • 50 g smeđeg šećera
  • 0.5 žličice ljute dimljene paprike
  • 0.5 žličice kumina
  • 2 prstohvata soli
  • 400 g konzervirane sjeckane rajčice

Način pripreme

01

Grah ocijedite i isperite. Luk, papriku i čili papričicu nasjeckajte na sitno. 

02

Slaninu hrskavo ispržite na suhoj zagrijanoj tavi. 

03

Izvadite ju na tanjur, potom na toj masnoći 4-5 min sotirajte nasjeckano povrće. Dodajte protisnuti češnjak, a nakon minute i šećer, promiješajte i sortirajte još koju minutu. Podlijte pivom i kuhajte 5 min. Dodajte začine, BBQ umak i sjeckanu rajčicu, promiješajte i kuhajte 5 min.

04

Dodajte grah, promiješajte, prokuhajte 5 min, poklopite i ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 20 min. Otklopite i zapecite još 15 min. Izvadite van, pospite usitnjenom hrskavom slaninom i narezanom čili papričicom pa poslužite uz roštilj.

Za slasne tortilje:

01

Tortilju nadjenite rukolom, grilanim paprikama, tikvicama i šampinjonima.

02

Dodajte vrući zapečeni grah, pospite ribanim ementalerom, zarolajte i prerežite po pola. 

03

Poslužite uz mini rajčice i mladi luk, sve prelijte maslinovim uljem.

podijeli

Proizvodi iz recepta

bio-luka-natur-pur-vani.jpg
Luk
Češnjak
secer-smedji-1-kg-despar.jpg
Smeđi šećer