
Zapečeni grah na teksaški način
sastojci
- 100 g S-BUDGET dalmatinske pancete
- 3 konzerve S-BUDGET Käferbohnen graha
- 1 glavica luka
- 2 zelene čili papričice
- 1 svježa crvena paprika
- 3 režnja češnjaka
- 150 ml tamnog piva (stout)
- 75 g BBQ umaka
- 50 g smeđeg šećera
- 0.5 žličice ljute dimljene paprike
- 0.5 žličice kumina
- 2 prstohvata soli
- 400 g konzervirane sjeckane rajčice
Način pripreme
Grah ocijedite i isperite. Luk, papriku i čili papričicu nasjeckajte na sitno.
Slaninu hrskavo ispržite na suhoj zagrijanoj tavi.
Izvadite ju na tanjur, potom na toj masnoći 4-5 min sotirajte nasjeckano povrće. Dodajte protisnuti češnjak, a nakon minute i šećer, promiješajte i sortirajte još koju minutu. Podlijte pivom i kuhajte 5 min. Dodajte začine, BBQ umak i sjeckanu rajčicu, promiješajte i kuhajte 5 min.
Dodajte grah, promiješajte, prokuhajte 5 min, poklopite i ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 20 min. Otklopite i zapecite još 15 min. Izvadite van, pospite usitnjenom hrskavom slaninom i narezanom čili papričicom pa poslužite uz roštilj.
Za slasne tortilje:
Tortilju nadjenite rukolom, grilanim paprikama, tikvicama i šampinjonima.
Dodajte vrući zapečeni grah, pospite ribanim ementalerom, zarolajte i prerežite po pola.
Poslužite uz mini rajčice i mladi luk, sve prelijte maslinovim uljem.
Izvor: @oslanomislatkom
Proizvodi iz recepta



