Zapečeni gnocchi s pršutom i gorgonzolom
sastojci
- 500 g DESPAR PREMIUM njoka
- 100 g SPAR PREMIUM pršuta
- 200 g DESPAR PREMIUM gorgonzole
- 30 g DESPAR PREMIUM maslaca
- 200 ml slatkog vrhnja
- 50 g DESPAR Grana Padano sira
- 0.5 žličice timijana
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica SPAR Premium maslinova ulja
- sol, papar
Način pripreme
Pršut narežite na šire trakice, dobro ih rastresite kako se ne bi zalijepile jedna za drugu.
Zagrijte tavu, ubacite maslac i žlicu maslinova ulja, zagrijte pa ubacite drobljeni režanj češnjaka i timijan, pustite da zamiriši, potom ubacite pršut i samo ga malo zagrijte na srednje jakoj vatri (ne smije se zapržiti). Dodajte slatko vrhnje, promiješajte i pustite da zakuha, potom dodajte gorgonzolu i pustite da se rastopi, prokuha i lagano se ugusti. Popaprite i samo malo posolite (pazite na sol zbog pršuta koji je slan).
Zakuhajte vodu za njoke, posolite ju pa ubacite kuhati njoke. Kuhajte par minuta dok njoki ne isplivaju na površinu. Šupljikavom žlicom ih izvadite i prebacite direktno u tavu s umakom. Promiješajte, dodajte polovicu ribanog Grana Padano sira pa još jednom dobro izmiješajte te prebacite u posudu za pečenje koju ste lagano namastili maslacem. Pospite ostatkom ribanog sira.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite oko 15 minuta, odnosno dok površina ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Izvadite i poslužite odmah kao toplo predjelo ili ručak uz zdjelu sezonske salate.
Izvor: @oslanomislatkom