Zapečene punjene paprike u umaku od rajčica

sastojci

Sastojci:

  • 1 pakiranje S-BUDGET paprike u 3 boje
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • 125 g S-BUDGET mini mozzarelle
  • krušne mrvice
  • ribani sir Grana Padano

Za mesni nadjev:

  • 350 g mljevene junetine
  • 1 S-BUDGET jaje
  • 0.5 žličice soli
  • 2 prstohvata papra
  • 2 prstohvata muškatnog oraščića
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice naribanog sira Grana Padano

Za umak od rajčica:

  • 400 g S-BUDGET rajčice (pelata)
  • 1 glavica luka
  • 1 kom mrkve
  • komadić celera
  • 100 ml crnog vina
  • malo soli
  • svježi bosiljak
  • 2 žlice maslinova ulja

Način pripreme

01

Za mesni nadjev u mljevenu junetinu dodajte jaje, začine, krušne mrvice, ribani sir Grana Padano i protisnuti češnjak pa sve dobro izmiješajte.

02

Luk nasjeckajte na sitno, mrkvu i celer naribajte na najsitnijem dijelu ribeža, konzerviranu rajčicu nasjeckajte, sačuvajte sok. U širokoj posudi na zagrijanom maslinovom ulju zajedno pirjajte luk, mrkvu i celer, nakon 7-8 min podlijte vinom, nakon 7-8 min dodajte nasjeckanu rajčicu, promiješajte pa kad prokuha dodajte preostali sok od rajčice i posolite. Dodajte par listova svježeg bosiljka i kuhajte oko 20 min, dok se umak ne reducira. Lagano ohladite.

03

Paprike operite, prerežite po pola i očistite od sjemenki. Pokapajte ih maslinovom uljem, nadjenite ih mesnim nadjevom i u svaku papriku utisnite po jednu mini mozzarellu.

04

Napunjene paprike složite u posudu s umakom (koristite posudu koja ide u pećnicu), pospite ribanim sirom i krušnim mrvicama, pokapajte masl. uljem pa poklopite i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30 min. 

05

Otklopite i  i zapecite još 15 min, odnosno dok površina ne poprimi lijepu zlatnu boju. Prije služenja pospite timijanom i sirom.

podijeli
maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje
bio-luka-natur-pur-vani.jpg
Luk
mrkva-vrtovi-hrvatske-500g.jpg
Mrkva