Zapečene punjene paprike u umaku od rajčica
sastojci
Sastojci:
- 1 pakiranje S-BUDGET paprike u 3 boje
- 2-3 žlice maslinova ulja
- 125 g S-BUDGET mini mozzarelle
- krušne mrvice
- ribani sir Grana Padano
Za mesni nadjev:
- 350 g mljevene junetine
- 1 S-BUDGET jaje
- 0.5 žličice soli
- 2 prstohvata papra
- 2 prstohvata muškatnog oraščića
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice naribanog sira Grana Padano
Za umak od rajčica:
- 400 g S-BUDGET rajčice (pelata)
- 1 glavica luka
- 1 kom mrkve
- komadić celera
- 100 ml crnog vina
- malo soli
- svježi bosiljak
- 2 žlice maslinova ulja
Način pripreme
Za mesni nadjev u mljevenu junetinu dodajte jaje, začine, krušne mrvice, ribani sir Grana Padano i protisnuti češnjak pa sve dobro izmiješajte.
Luk nasjeckajte na sitno, mrkvu i celer naribajte na najsitnijem dijelu ribeža, konzerviranu rajčicu nasjeckajte, sačuvajte sok. U širokoj posudi na zagrijanom maslinovom ulju zajedno pirjajte luk, mrkvu i celer, nakon 7-8 min podlijte vinom, nakon 7-8 min dodajte nasjeckanu rajčicu, promiješajte pa kad prokuha dodajte preostali sok od rajčice i posolite. Dodajte par listova svježeg bosiljka i kuhajte oko 20 min, dok se umak ne reducira. Lagano ohladite.
Paprike operite, prerežite po pola i očistite od sjemenki. Pokapajte ih maslinovom uljem, nadjenite ih mesnim nadjevom i u svaku papriku utisnite po jednu mini mozzarellu.
Napunjene paprike složite u posudu s umakom (koristite posudu koja ide u pećnicu), pospite ribanim sirom i krušnim mrvicama, pokapajte masl. uljem pa poklopite i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30 min.
Otklopite i i zapecite još 15 min, odnosno dok površina ne poprimi lijepu zlatnu boju. Prije služenja pospite timijanom i sirom.
Izvor: @oslanomislatkom