sastojci

  • 400 g kratke tjestenine po izboru (tortiglioni, penne, fusilli)
  • 250 g svježih mini rajčica (datterini)
  • 300 g S-BUDGET pasirane rajčice
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 prstohvat čili pahuljica
  • 250 g S-BUDGET ricotta sira
  • 100 g S-BUDGET vrhnja za kuhanje
  • desetak listova svježeg bosiljka
  • 2-3 prstohvata soli
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 100 g sira Grana Padano

Način pripreme

01

Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje pa ubacite drobljene režnjeve češnjaka. Dodajte čili pahuljice i pržite minutu-dvije. Kad zamiriši češnjak, ubacite cijele mini rajčice i sotirajte ih 5-6 min, dok ne omekšaju, potom ih zdrobite vilicom. 

Dodajte pasiranu rajčicu i nastavite kuhati 5 min, dodajte listove bosiljka i posolite.

02

Paralalelno zakuhajte vodu za tjesteninu. Posolite vodu pa ubacite tjesteninu po izboru (u mom slučaju tortiglioni) i kuhajte ju minutu kraće od naputka na pakiranju.

03

Kuhanu tjesteninu dodajte u umak koji lagano krčka na slaboj vatri, dodajte i par žlica vode od kuhanja, promiješajte pa dodajte ricottu i za dodatni kremasti štih gusto, talijansko vrhnje za kuhanje. Dodajte  i par žlica ribanog sira, promiješajte, ugasite vatru pa poslužite uz dodatak ricotte, ribanog sira i svježeg bosiljka. 

podijeli

Proizvodi iz recepta