Tjestenina s rajčicama i ricottom
sastojci
- 400 g kratke tjestenine po izboru (tortiglioni, penne, fusilli)
- 250 g svježih mini rajčica (datterini)
- 300 g S-BUDGET pasirane rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 1 prstohvat čili pahuljica
- 250 g S-BUDGET ricotta sira
- 100 g S-BUDGET vrhnja za kuhanje
- desetak listova svježeg bosiljka
- 2-3 prstohvata soli
- 3 žlice maslinova ulja
- 100 g sira Grana Padano
Način pripreme
Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje pa ubacite drobljene režnjeve češnjaka. Dodajte čili pahuljice i pržite minutu-dvije. Kad zamiriši češnjak, ubacite cijele mini rajčice i sotirajte ih 5-6 min, dok ne omekšaju, potom ih zdrobite vilicom.
Dodajte pasiranu rajčicu i nastavite kuhati 5 min, dodajte listove bosiljka i posolite.
Paralalelno zakuhajte vodu za tjesteninu. Posolite vodu pa ubacite tjesteninu po izboru (u mom slučaju tortiglioni) i kuhajte ju minutu kraće od naputka na pakiranju.
Kuhanu tjesteninu dodajte u umak koji lagano krčka na slaboj vatri, dodajte i par žlica vode od kuhanja, promiješajte pa dodajte ricottu i za dodatni kremasti štih gusto, talijansko vrhnje za kuhanje. Dodajte i par žlica ribanog sira, promiješajte, ugasite vatru pa poslužite uz dodatak ricotte, ribanog sira i svježeg bosiljka.
Izvor: @oslanomislatkom