sastojci

  • 250 g SPAR Halloumi sira
  • 3 žlice SPAR PREMIUM pinđura
  • 250 g mini rajčica
  • 250 g mini krastavaca
  • 4 mlada luka
  • 500 g kuhanog slanutka
  • 500 g kuhane leće
  • 250 g mini rajčica
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice limunova soka ili jabučnog octa
  • sol
  • papar
  • nekoliko listića svježe metvice
  • 450 g SPAR BBQ sweet potato fries

Način pripreme

01

Halloumi narežite na 8 kriški i dobro ga pokapajte maslinovim uljem.

02

Operite povrće pa mini rajčice prerežite po pola, krastavce narežite na tanje ploške, a mladi luk na tanke listiće.

03

U zdjeli pomiješajte kuhanu i ocijeđenu leću i slanutak (možete i konzervirano), dodajte narezano povrće, malo posolite, dodajte maslinovo ulje i limunov sok, 3 dobre žlice pinđura i sve izmiješajte.

04

Zagrijte ulje za prženje pa do zlatne boje ispržite batat, izvadite van na tanjur prekriven kuhinjskim ubrusom i posolite.

05

Paralelno zagrijte tavu ili grill ploču pa do zlatne boje ispecite halloumi (pecite ga po 2-3 min sa svake strane).

06

Složite salatu na veliki tanjur, dodajte prženi batat, pečeni halloumi, malo sjeckanog mladog luka, svježu metvicu, sve dodatno pokapajte maslinovim uljem i odmah poslužite.

podijeli