sastojci
- 250 g SPAR Halloumi sira
- 3 žlice SPAR PREMIUM pinđura
- 250 g mini rajčica
- 250 g mini krastavaca
- 4 mlada luka
- 500 g kuhanog slanutka
- 500 g kuhane leće
- 250 g mini rajčica
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 žlice limunova soka ili jabučnog octa
- sol
- papar
- nekoliko listića svježe metvice
- 450 g SPAR BBQ sweet potato fries
Način pripreme
Halloumi narežite na 8 kriški i dobro ga pokapajte maslinovim uljem.
Operite povrće pa mini rajčice prerežite po pola, krastavce narežite na tanje ploške, a mladi luk na tanke listiće.
U zdjeli pomiješajte kuhanu i ocijeđenu leću i slanutak (možete i konzervirano), dodajte narezano povrće, malo posolite, dodajte maslinovo ulje i limunov sok, 3 dobre žlice pinđura i sve izmiješajte.
Zagrijte ulje za prženje pa do zlatne boje ispržite batat, izvadite van na tanjur prekriven kuhinjskim ubrusom i posolite.
Paralelno zagrijte tavu ili grill ploču pa do zlatne boje ispecite halloumi (pecite ga po 2-3 min sa svake strane).
Složite salatu na veliki tanjur, dodajte prženi batat, pečeni halloumi, malo sjeckanog mladog luka, svježu metvicu, sve dodatno pokapajte maslinovim uljem i odmah poslužite.
Izvor: @oslanomislatkom