Galette s brie sirom, kruškama i Schwarzwald šunkom

sastojci

Sastojci za prho tijesto:

  • 250 g S-BUDGET glatkog brašna
  • 2 prstohvata soli
  • 125 g S-BUDGET hladnog maslaca
  • 1 S-BUDGET jaje
  • 2 žlice S-BUDGET slatkog vrhnja

Sastojci za nadjev:

  • 180 g brie sira
  • 2 zrele kruške
  • šaka oraha
  • 120 g S-BUDGET Schwarzwälder Schinken
  • par grančica svježeg timijana
  • malo papra
  • malo papra
  • kockica maslaca
  • malo sjeckanih pistacija

Način pripreme

01

Brašno stavite u dublju zdjelu, dodajte sol i izmiješajte. Potom dodajte hladni maslac narezan na kockice i utrljajte ga u brašno (dobit ćete finu pjeskastu smjesu). Dodajte jaje i slatko vrhnje pa brzo umijesite glatko, podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke (pomažite si dodavanjem brašna). Tijesto formirajte u disk, zamotajte ga u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak da odstoji najmanje 30 minuta.

02

Pripremite nadjev: na deblje ploške narežite brie sir, a na tanje ploške narežite oprane kruške. 

03

Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto, zajedno s papirom prebacite na pleh za pečenje pa sredinu nadjenite kruškama i sirom (ostavite prazan rub najmanje 5 cm). Popaprite, pospite grubo sjeckanim orasima i svježim timijanom pa formirajte galette preklapanjem rubova prema unutra. Rubove premažite omekšalim maslacem, pospite grubo sjeckanim pistacijama pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 40-45 minuta, dok galette ne dobije lijepu zlatnu boju.

04

Izvadite iz pećnice, ohladite barem 15 minuta, potom nadjenite Schwarzwald šunkom, narežite na kriške i poslužite toplo.

podijeli
sir-brie-premium.jpg
Brie sir