sastojci

  • 400 g SPAR PREMIUM rezanaca s crnilom sipe
  • 400 g SPAR PREMIUM kozica
  • 250 g SPAR Vrtovi Hrvatske mini rajčica
  • 3 žlice S-BUDGET maslinovo ulje
  • 30 g S-BUDGET maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 20 g S-BUDGET pinjola
  • 0.5 korica limuna
  • grančica timijana
  • sol, papar

Način pripreme

01

Mini rajčice operite i prerežite ih po pola. Smrznute kozice na 10 min potopite u hladnu vodu pa ih posušite.

02

Zagrijte tavu pa na suhoj tavi kratko tostirajte pinjole. Izvadite ih van.

03

Na istoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac, ubacite kozice i popecite ih sa svake strane po 2 minute. Posolite, popaprite, dodajte sitno ribanu koricu limuna i pecite ih još koju minutu dok se ne reducira tekućina. Potom dodajte protisnuti režanj češnjaka, dobro promiješajte pa nakon minute izvadite kozice na tanjur.

04

Na istu masnoću dodajte mini rajčice, sotirajte ih oko 5 minuta pa vratite kozice, ubacite grančicu timijana i sve zajedno kuhajte još koju minutu.

05

Paralelno u slanoj vodi prema naputku na pakiranju skuhajte rezance s crnilom sipe. Kuhane rezance dodajte u pripremljeni umak, dodajte šalicu vode od kuhanja tjestenine, dobro izmiješajte i sve zajedno prokuhajte minutu-dvije.

06

Složite tjesteninu na tanjur, dodajte kozice, pospite tostiranim pinjolima, sve dodatno prelijte maslinovim uljem i odmah poslužite.

podijeli
Češnjak
limun-500g-s-budget.jpg
Limun