sastojci
Za podlogu:
- 240 g SPAR PREMIUM medenjaka
- 125 g SPAR PREMIUM maslaca
- 30 g prženih slanih pistacija
Za kremu:
- 150 g SPAR PREMIUM namaza od pistacija
- 500 g DESPAR mascarpone sira
- 350 g slatkog vrhnja
- 6 listova SPAR Natur*pur želatine
- 75 g šećera u prahu
Za ukrašavanje:
- 150 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
- 1 pakiranje SPAR PREMIUM dražeja
- 1 šaka sjeckanih pistacija
Način pripreme
Maslac izvadite iz hladnjaka sat vremena prije pripreme. Želatinu prelijte hladnom vodom i namačite 10-15 minuta.
Očistite pistacije, ubacite ih u sjeckalicu i usitnite, potom dodajte natrgane medenjake i sve zajedno usitnite. Prebacite u zdjelu i dodajte narezani, omekšali maslac kojeg prstima umiješajte u medenjake. Dobivenu smjesu prebacite u kalup kojeg ste obložili papirom za pečenje (dno prekrijte s dva komada papira kako biste lakše skinuli papir kad se torta ohladi), utisnite čašom s ravnim dnom ili žlicom i stavite na hlađenje dok pripremate kremu.
U zdjelu stavite 300 g slatkog vrhnja, kratko izmiksajte pa dodajte 25 g šećera u prahu i izradite u ne prečvrsti šlag. Preostalih 50 g slatkog vrhnja zagrijte do vrenja pa njime prelijte ocijeđenu želatinu, miješajte dok se želatina skroz ne otopi.
U drugu zdjelu stavite mascarpone i namaz od pistacija pa kratko izmiksajte, dodajte preostali šećer u prahu i izmiksajte. Potom dodajte prohlađenu otopljenu želatinu i sve dobro izmiksajte. Dodajte tučeno vrhnje i lagano izradite mikserom. Prebacite na ohlađenu podlogu i poravnajte žlicom. Ohladite min. 6 sati, najbolje preko noći.
Ohlađenu tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, dražejama i sjeckanim pistacijama.
Izvor: @oslanomislatkom