Šurlice s rajčicom i bosiljkom
sastojci
- 350 400 g SPAR Premium Šurlica
- 1 dcl maslinova ulja
- 2 režnja češnjaka
- 200 g cherry rajčica
- 4 dcl DESPAR pasirane rajčice
- desetak listova svježeg bosiljka
- Granapadano (parmezan) po želji
Način pripreme
U dubokoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju prepržite sitno narezani ili kroz sitno protisnuti češnjak. Nakon što češnjak poprimi zlatnu boju (pazite da vam ne zagori jer će postati gorak), dodajte cherry rajčice koje ste prethodno prepolovili i par listića svježeg bosiljka. Na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje pirjajte rajčice 10 minuta, a nakon toga dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte, smanjite vatru i ostavite da se krčka.
Za to vrijeme u lonac s uzavrelom vodom dodajte šurlice i kuhajte 10-13 minuta.
Kuhane šurlice procijedite, te ih dodajte umaku od rajčice i bosiljka. U tavu sa umakom i tjesteninom dodajte i naribani parmezan (količinski po želji), promiješajte sastojke te ih poslužite na tanjur.
Prije posluživanja na tjesteninu možete staviti još par listića parmezana i dodati svježi bosiljak.
Izvor: @nesto_slatko_by_katarina