sastojci
- 500 g S-BUDGET glatkog brašna
- 3 vrećice suhog kvasca
- 250 g S-BUDGET šećera u prahu
- 50 g S-BUDGET maslaca
- 2 žlice masti
- 100 ml S-BUDGET toplog mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 2 cijela S-BUDGET jaja + 1 žutanjak
- naribana korica jednog limuna i naranče
- 1 naribana manja jabuka
- 2 žlice ruma
Način pripreme
Bez obzira što je u receptu suhi kvasac, Pincu krenite raditi tako što u 100ml toplog mlijeka stavite suhi kvasac i 2 vanilin šećera. Ostavite 5 minuta da kvasac počne pjeniti.
Za to vrijeme u drugu posudu stavite maslac i mast, te ih rastopite na vatri. Sve ostale sastojke stavite u zdjelu od miksera, pa im dodajte rastopljeni maslac i mast, te kvasac sa mlijekom. Pomoću miksera oblikujte tijesto. Tijesto prebacite u posudu za dizanje, te ga ostavite na toplom 45 minuta.
Nadošlo tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu, premjesite ga još jednom, podjelite na dva jednaka dijela od kojeg ćete napraviti dvije kugle, odnosno dvije Pince. Dobivene Pince prebacite u kalup veličine 20 cm ( kalupu obložite stranice masnim papirom), te ih pustite na toplom još barem pola sata.
Prije pečenja na Pincama pomoću škara napravite rez i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva/40 minuta.
Pečene Pince ohladite, a nakon toga uživajte u njihovom okusu.
Izvor: @nesto_slatko_by_katarina