sastojci

  • 250 g mekog brašna
  • 250 g oštrog brašna
  • 1 S-BUDGET prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 180 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 2 jaja
  • 400 g S-BUDGET čokolade za kuhanje
  • 300 SPAR crunchy maslaca od kikirikija

Način pripreme

01

U posudu za miksanje stavite jaja i šećer te ih miksajte dodavajući im maslac sobne temperature. Sastojke miksajte 15 minuta kako biste dobili pahuljastu i kremastu teksturu.

02

U međuvremenu pipiremite ostale sastojke. Čokoladu pomoću noža nasjeckajte na sitne komadiće, pripremite i brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i sol.

03

Sve sastojke dodajte u smjesu jaja, šećera i maslaca, a na kraju dodajte i maslac od kikirikija. Sastojke dobro sjedinite.

04

Pripremite lim za pečenje obložen masnim papirom, te pomoću žlice za sladoled (u nedostatku žlice za sladoled, kuglice oblikujte rukama ili običnom žlicom) oblikujte kuglice. Kuglice tijesta redajte na lim za pečenje u razmaku od 5 cm. Prije pečenja svaku kuglicu nježno pritisnite prstima i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, 20 minuta.

05

Pečene keksiće prohladite i poslužite uz kavu.

podijeli