sastojci
Sastojci za tijesto:
- 500 g mekog brašna
- 0.5 praška za pecivo
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žlica soli
- 1 žlica ulja
- 1 žličica šećera
- 1 jaje
- 80 ml jogurta
- 200 ml toplog mlijeka
Ostali potrebni sastojici:
- 4 paketa S-BUDGET pilećih hrenovki
- S-BUDGET sir topljeni
- žutanjak za premaz tijesta
Način pripreme
Sve sastojke stavite u posudu i zamijesite glatko tijesto. Ukoliko vam pri izradi tijesto bude ljepljivo, dodajte još šaku-dvije brašna. Tijesto ostavite da odmori pola sata, a vi za to vrijeme skuhajte pileće hrenovke.
Nakon što se tijesto odmorilo, razvaljajte ga u pravokutnik, premažite ga topljenim sirom te izrežite na trake širine 4 prsta.
Na traku tijesta poredajte kuhane i ohlađene hrenovke te ih „zamotajte“ u tijesto. Nožem režite hrenovke u tijestu kako biste dobili mini hot dog.
Mini hot dog prebacite na pleh za pečenje, premažite ga razmućenim žutanjkom i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 30 minuta.
Savjet: Tijesto možete zamijesiti, te ga zamotano u plastičnu vrećicu pohraniti u hladnjak i čuvati do 5 dana. Na taj način vaša priprema snacka biti će još brža. Tijesto iz hladnjaka izvadite, a način pripreme motanja hrenovki i pečenja ostaje isti.
Izvor: @nesto_slatko_by_katarina