Tortelloni s ricottom i špinatom u umaku od rajčice i mascarponea s inćunima i rikolom
sastojci
Sastojci:
- 500 g S-BUDGET Tortellona s ricottom i špinatom (1 pakiranje)
Za umak:
- 0.5 šalice S-BUDGET pasirane rajčice
- 2 žlice S-BUDGET Mascarpone sira
- 5-6 komada SPAR Premium slanih inćuna
- otprilike 6 komada cherry rajčica – prerezati na polovice
- 0.5 šalice bijelog vina
- 3 manja češnja češnjaka – prerezati na polovice
- 2 žlice SPAR Premium ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 100 g svježe rikole
- Svježe naribani parmezan sir (po želji)
- sol i papar po potrebi
Način pripreme
Stavite kuhati vodu za tjesteninu. Kada voda proključa posolite je i stavite tortellone u vruću vodu, kuhajte prema uputama 4-5 minuta. Sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Istovremeno pripremite češnjak, svježe rajčice i inćune.
Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, inćune i češnjak. Dodajte svježu rajčicu, dajte joj par minuta da malo omekša pa je pritisnite žlicom da izađu sokovi. Potom dodajte pasiranu rajčicu i pola šalice bijelog vina, ja sam ovdje koristila muškat pa kasnije nisam trebala dodavati nikakav šećer zbog balansiranja rajčice.
Kad je vino isparilo dodajte mascarpone i zatim umješajte svježu rikolu. Dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
U međuvremenu procijedite tjesteninu i kad vam je umak gotov umiješajte tortellone u umak i na kraju dodajte svježe naribani parmezan.
Sol dodajte po želji, imajući na umu da ste koristili inćune u umaku.
Izvor: @janjolinka