Tortelloni s ricottom i špinatom u umaku od rajčice i mascarponea s inćunima i rikolom

sastojci

Sastojci:

  • 500 g S-BUDGET Tortellona s ricottom i špinatom (1 pakiranje)

Za umak:

  • 0.5 šalice S-BUDGET pasirane rajčice
  • 2 žlice S-BUDGET Mascarpone sira
  • 5-6 komada SPAR Premium slanih inćuna
  • otprilike 6 komada cherry rajčica – prerezati na polovice
  • 0.5 šalice bijelog vina
  • 3 manja češnja češnjaka – prerezati na polovice
  • 2 žlice SPAR Premium ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 100 g svježe rikole
  • Svježe naribani parmezan sir (po želji)
  • sol i papar po potrebi

Način pripreme

01

Stavite kuhati vodu za tjesteninu. Kada voda proključa posolite je i stavite tortellone u vruću vodu, kuhajte prema uputama 4-5 minuta. Sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Istovremeno pripremite češnjak, svježe rajčice i inćune.

02

Na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, inćune i češnjak. Dodajte svježu rajčicu, dajte joj par minuta da malo omekša pa je pritisnite žlicom da izađu sokovi. Potom dodajte pasiranu rajčicu i pola šalice bijelog vina, ja sam ovdje koristila muškat pa kasnije nisam trebala dodavati nikakav šećer zbog balansiranja rajčice.

03

Kad je vino isparilo dodajte mascarpone i zatim umješajte svježu rikolu. Dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.

04

U međuvremenu procijedite tjesteninu i kad vam je umak gotov umiješajte tortellone u umak i na kraju dodajte svježe naribani parmezan.

05

Sol dodajte po želji, imajući na umu da ste koristili inćune u umaku.

Izvor: @janjolinka

podijeli

Proizvodi iz recepta