sastojci
Baza:
- 300 g Speculaas mini keksa
- 125 g maslaca
Krema:
- 500 g S-BUDGET sirnog namaza
- 100 g šećera u prahu
- 250 g SPAR Speculaas namaza
- 1 žličica paste od vanilije
- 300 g slatkog vrhnja
Dekoracija:
- 150 g slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica paste od vanilije
- 50 g rastopljenog SPAR Speculaas namaza
- 7-8 kom SPAR Speculaas mini keksa + par nadrobljenih
Način pripreme
Prvo pripremite bazu: sitno sameljite kekse u food processoru, rastopite maslac pa sve zajedno pomiješajte i potisnite u kalupu za tortu u koji ste na dno stavili papir za pečenje. Stavite kalup u hladnjak da se baza stegne.
Za to vrijeme pripremite kremu: u zdjelu miksera stavite sirni namaz, šećer u prahu, Speculaas namaz i vaniliju. Sve zajedno miksajte pomoću paddle nastavka.
Zasebno miksajte slatko vrhnje do čvrstih vrhova, ali pazite da ne premiksate. Gotov šlag ručno umiješajte u kremu pomoću marise.
Izvadite kalup iz hladnjaka i stavite na njega kremu te zagladite vrh.Stavite u hladnjak minimalno 3 sata ili preko noći. Kad se krema stegnula možete pripremiti dekoraciju.
Miksajte slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom do čvrstih vrhova pa prebacite u dresir vrećicu. Rastopite Speculaas namaz na pari ili u mikrovalnoj. Izdrobite si par Speculaas mini keksa za dekoriranje. Prvo istiskajte šlag na vrh torte i prelijte ga rastopljenim Speculaas namazom.
Na kraju ukrasite cheesecake Speculaas keksima.
Izvor: @janjolinka