sastojci

Baza:

  • 300 g Speculaas mini keksa
  • 125 g maslaca

Krema:

  • 500 g S-BUDGET sirnog namaza
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g SPAR Speculaas namaza
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 300 g slatkog vrhnja

Dekoracija:

  • 150 g slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 50 g rastopljenog SPAR Speculaas namaza
  • 7-8 kom SPAR Speculaas mini keksa + par nadrobljenih

Način pripreme

01

Prvo pripremite bazu: sitno sameljite kekse u food processoru, rastopite maslac pa sve zajedno pomiješajte i potisnite u kalupu za tortu u koji ste na dno stavili papir za pečenje. Stavite kalup u hladnjak da se baza stegne.

02

Za to vrijeme pripremite kremu: u zdjelu miksera stavite sirni namaz, šećer u prahu, Speculaas namaz i vaniliju. Sve zajedno miksajte pomoću paddle nastavka.

03

Zasebno miksajte slatko vrhnje do čvrstih vrhova, ali pazite da ne premiksate. Gotov šlag ručno umiješajte u kremu pomoću marise.

04

Izvadite kalup iz hladnjaka i stavite na njega kremu te zagladite vrh.Stavite u hladnjak minimalno 3 sata ili preko noći. Kad se krema stegnula možete pripremiti dekoraciju.

05

Miksajte slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom do čvrstih vrhova pa prebacite u dresir vrećicu. Rastopite Speculaas namaz na pari ili u mikrovalnoj. Izdrobite si par Speculaas mini keksa za dekoriranje. Prvo istiskajte šlag na vrh torte i prelijte ga rastopljenim Speculaas namazom.

06

Na kraju ukrasite cheesecake Speculaas keksima.

Izvor: @janjolinka

podijeli