sastojci

  • 1 pakiranje SPAR kozica u tempuri s chilli umakom
  • 1 šaka SPAR mix mladi listovi salata
  • 1 šaka SPAR Iceberg i mrkva salata
  • 0.5 šalice narezanog korijena celera
  • 0.5 šalice naribanog korijena celera
  • 0.5 šalice naribane mrkve
  • 1 šaka narezanog crvenog radiča
  • 0.5 narezanog jako zrelog kakija (japanske jabuke)
  • 2 žlice nara
  • maslinovo ulje
  • sol
  • jabučni ocat

Način pripreme

01

Operite i osušite salate.

02

Stavite peći kozice na 180°C, 12 minuta.

03

Za to vrijeme pripremite sve druge sastojke. Korijen celera pripremate na dva načina, jedan dio narežite na ploškice, a drugi dio naribajte. Celer narezan na ploškice ćete kratko obraditi na tavi na malo maslinovog ulja, neka vam poprimi zlatno-smeđu boju. Nariban celer pomiješajte s naribanom mrkvom pa začinite s maslinovim uljem, soli i jabučnim octom. Promiješajte neka stoji dok ne krenete sve zajedno servirati.

04

Slažite prvo zelene salate pa crveni radič, potom naribanu mrkvu i celer, ploškice celera. Na to ide kaki i nar pa na vrh kozice u tempuri s chilli umakom.

Izvor: @janjolinka

podijeli