sastojci

Sastojci za biskvit:

  • 380 g S-BUDGET brašna tip 550
  • 1 žličica soda bikarbona
  • 10 g sirovog kakao praha
  • 0.5 žličice soli
  • 115 g SPAR maslaca (sobne temperature)
  • 100 g šećera
  • 240 ml biljnog ulja
  • 4 jaja, odvojiti bjelanjke i žumanjke
  • 1 vrećica S-BUDGET vanilin šećera
  • 1 žličica alkoholnog octa
  • 1 crvena SPAR jestiva boja
  • 240 ml mlaćenice ili tekućeg jogurta

Sastojci za kremu:

  • 3 kom S-BUDGET sirnog namaza
  • 227 g SPAR maslaca (sobne temperature)
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vrećica S-BUDGET vanilin šećera
  • sok manjeg limuna

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 175-180°C i pripremite 2 kalupa za tortu promjera 20 cm.

02

U jednu posudu pomiješajte suhe sastojke – brašno, sodu bikarbonu, kakao prah i sol.

03

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

04

U zdjeli od miksera pomoću list nastavka miksajte maslac i šećer otprilike 1 minutu.  Pomoću špatule sakupite sve sa stjenki posude pa dodajte ulje, žumanjke, vanilin šećer, ocat i miksajte oko 2 minute.

05

Dodajte naizmjence suhe sastojke i mlaćenicu ostalim mokrima koje ste miksali, a zatim dodajte jestivu boju dok se sve ne poveže. Izmiksajte bjelanjke pa ih umiješajte u glavnu smjesu pomoću špatule, nikako je nemojte premiksati.

06

Podijelite smjesu u dva kalupa i pecite 32 do 36 minuta (ovisno o jačini pećnice).

07

Za pripremu kreme miksajte maslac pa dodajte sirni namaz, šećer u prahu, vanilin šećer i limunov sok.

08

Kad je biskvit ispečen prerežite mu gornji dio kako biste poravnali biskvit pa ga prerežite na pola kako biste od svakog biskvita imali po dva dijela, a ukupno četiri. Vrh biskvita koji ste odrezali sačuvajte za ukrašavanje torte.

09

Složite tortu tako da prvo stavite biskvit pa kremu i tako do kraja, a na vrh posipajte izmrvljen biskvit.

Ukrasite po želji, rashladite tortu minimalno sat vremena prije posluživanja i uživajte!

Izvor: @janjolinka

podijeli
alkoholni-ocat-1l-s-budget.jpg
Alkoholni ocat