sastojci

  • 3 S-BUDGET jaja
  • 250 g šećera
  • 400 g brašna
  • 1 vrećica S-BUDGET praška za pecivo (10g)
  • korica dva limuna
  • 55 g maka u zrnu
  • 150 g maslaca
  • 60 g maslinova ulja
  • 120 g mlijeka
  • 120 g limunovog soka
  • 2 žlice grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • rastopljeni maslac za premazivanje kalupa

Preljev:

  • 100 g šećera u prahu
  • 2 žlice soka od limuna
  • SPAR krokant od badema

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 175 C. Kalup za kuglof premažite rastopljenim maslacem i stavite ga u hladnjak dok pripremate smjesu.

02

Miksajte jaja i šećer pa dodajte maslinovo ulje i grčki jogurt. Tome dodajte suhe sastojke: brašno, mak i prašak za pecivo.

03

U jedan lončić stavite maslac, sok limuna, mlijeko i koricu limuna pa sve zajedno zagrijte tek toliko da se maslac rastopi. Sve tekuće sastojke iz lončića dodajte ostalim sastojcima i lagano miksajte da se sve sjedini.

04

Izvadite kalup iz hladnjaka, ulijte smjesu i stavite kuglof peći na otprilike 45 minuta. Dok se kuglof peče pripremite preljev. Provjerite čačkalicom da li vam je kuglof gotov, ako vam čačkalica izađe van suha, znači da je gotov.

05

Kad je kuglof pečen, pričekajte 10-ak minuta pa ga izvadite van iz kalupa i dok je još topli stavite preljev i na to krokant.

Izvor: @janjolinka

podijeli