sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja ili ghee maslaca
  • ½ - 1 luk srebrenac (ako je veći koristimo pola)
  • 2 – 3 cm korijena đumbira
  • 2 komadića chilija (ili grubo mljevenog)
  • 0.25 žličice kurkume
  • 0.25 žličice češnjaka u prahu
  • 2 veće mrkve
  • S-BUDGET paprika tri boje (od svake 1 2)
  • 1 manji ljubičasti batat
  • 1 srednji narančasti batat
  • 800 g S-BUDGET crvenog graha u konzervi
  • oko 1 l povrtnog temeljca - koristiti zagrijan (možete koristiti i 1-2 bio povrtne kocke rastopljene u vrućoj vodi)
  • 1-2 žlice jabučnog octa
  • 2 – 3 S-BUDGET rajčica pelat + 1-2 žlice umaka
  • sol po želji
  • papar po želji

Način pripreme

01

Procijedite i operite grah pod hladnom vodom.

02

Prvo narežite povrće – luk i papriku na sitne komadiće, mrkvu na kolutove, batat prepolovite pa dio narežite na tanje kolutove, a dio na veće komade (debljine 2 cm). Korijen đumbira nasjeckajte na sitno. 

03

Pripremite si suhe začine i chili.

04

U zagrijan lonac stavite maslinovo ulje ili ghee. Ubacite luk pa nakon što omekša stavite suhe začine, chili i đumbir. Prelijte sve s malo toplog temeljca. Ubacite mrkvu, papriku i batat (onu polovicu koju ste sitnije narezali) pa prelijte s još temeljca. 

05

Kada su vam se batat i mrkva skuhali, izblendajte dio štapnim mikserom kako biste dobili malo gušću juhu. Nemojte sve izblendati, neka vam ostanu i veći komadi povrća.

06

Dodajte pelate i malo umaka od rajčice pa ubacite grah i preostali batat. Kada je batat gotov, dodajte soli i papra po želji pa završite s kuhanjem.

Izvor: @janjolinka

podijeli
snp-bio-krauter-dose-kurkuma.jpg
Kurkuma
mrkva-vrtovi-hrvatske-500g.jpg
Mrkva