Flat bread s bijelim šparogama, pancetom i mozzarellom

sastojci

Sastojci za flat bread sa starterom:

  • 30 g sourdough startera
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 120 g bijelog pirovog brašna
  • 110 g vode
  • žlica maslaca za pečenje na tavi

Opcija bez startera (svi ostali sastojci su isti):

  • 120 g bijelog pirovog brašna
  • 100 g vode

Punjenje:

  • 7 kom S-BUDGET mini mozzarelle
  • 4 šnite S-BUDGET dalmatinske pancete, narezane na komadiće
  • 3 kom S-BUDGET bijelih šparoga u slanom naljevu
  • malo rikole ili druge salate po želji
  • malo maslaca za premazati flat bread

Način pripreme

01

Pripremite sve sastojke za punjenje, narežite pancetu i šparoge, operite salatu i natrgajte mozzarellu.

02

U zdjelici pomiješajte sve sastojke za flat bread. Smjesa vam mora biti malo rjeđa od smjese za kruh i malo gušća od smjese za palačinke.

03

Zagrijte tavu (promjera 28cm), stavite maslac pa smjesu za flat bread ulijte u tavu i raširite pomoću špatule. Neka se peče na tavi sve dok se gornji sloj ne počinje sušiti. Kada vam je 75% smjese suho, na jednu polovicu flat breada možete početi stavljati sastojke za punjenje.

04

Preklopite flat bread pa pecite tako još pola minute s jedne strane te ju okrenite i pecite još 1 minutu s druge strane. 5. Kad je gotov, narežite ga na 4 dijela i servirajte.

Izvor: @janjolinka

podijeli
prasak-za-pecivo-5x10g-s-budget.jpg
Prašak za pecivo