sastojci
Sastojci za flat bread sa starterom:
- 30 g sourdough startera
- 2 žlice grčkog jogurta
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 120 g bijelog pirovog brašna
- 110 g vode
- žlica maslaca za pečenje na tavi
Opcija bez startera (svi ostali sastojci su isti):
- 120 g bijelog pirovog brašna
- 100 g vode
Punjenje:
- 7 kom S-BUDGET mini mozzarelle
- 4 šnite S-BUDGET dalmatinske pancete, narezane na komadiće
- 3 kom S-BUDGET bijelih šparoga u slanom naljevu
- malo rikole ili druge salate po želji
- malo maslaca za premazati flat bread
Način pripreme
01
Pripremite sve sastojke za punjenje, narežite pancetu i šparoge, operite salatu i natrgajte mozzarellu.
02
U zdjelici pomiješajte sve sastojke za flat bread. Smjesa vam mora biti malo rjeđa od smjese za kruh i malo gušća od smjese za palačinke.
03
Zagrijte tavu (promjera 28cm), stavite maslac pa smjesu za flat bread ulijte u tavu i raširite pomoću špatule. Neka se peče na tavi sve dok se gornji sloj ne počinje sušiti. Kada vam je 75% smjese suho, na jednu polovicu flat breada možete početi stavljati sastojke za punjenje.
04
Preklopite flat bread pa pecite tako još pola minute s jedne strane te ju okrenite i pecite još 1 minutu s druge strane. 5. Kad je gotov, narežite ga na 4 dijela i servirajte.
Izvor: @janjolinka
Prašak za pecivo