sastojci

Sastojci za role:

  • 1 pakovanje S-BUDGET svježeg lisnatog tijesta od 250 g
  • Malo brašna za posipanje podloge

Sastojci za kremu:

  • 250 ml trajnog mlijeka
  • 3 žumanjka
  • 60 g šećera
  • 30 g glatkog brašna
  • 1 žličica arome vanilije ili ½ žličice paste od vanilije
  • 60 g slatkog vrhnja

Način pripreme

01

Izvadite lisnato tijesto iz zamrzivača da se odmrzava pa za to vrijeme radite kremu.

02

Miksajte žumanjke i šećer dok ne poblijede te umiješajte brašno. Stavite mlijeko u posudu za kuhanje i zagrijte ga neka lagano zavrije. Vruće mlijeko pomiješajte sa smjesom od jaja i brašna tako da ga izlijete polako kroz cjedilo.

Stavite cijelu smjesu u čistu posudu i vratite na laganu vatru. Neprestano miješajte dok ne postane gusta i glatka smjesa. Kada se smjesa počne sjajiti tada je gotova. Dodajte ekstrakt ili pastu od vanilije. Stavite kremu u zdjelu, pokrijte je prozirnom folijom tako da ista direktno prijanja na kremu, ne dopuštajući da zrak uđe. Stavite u hladnjak da se potpuno ohladi.

03

Za to vrijeme možete razvaljati lisnato tijesto. Posipajte malo brašna na radnu plohu pa razvaljajte lisnato tijesto.

Režite ga potpom na trakice jednake debljine pa ih zarolajte na valjke koji mogu u pećnicu. To su vam isti oni koji se koriste za Schaum role, a ako ih nemate možete od alu folije napraviti tuljac pa ga zamotati u papir za pečenje, na to onda možete rolati lisnato tijesto. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 180°C 12 minuta.

Od ove količine lisnatog tijesta će vam ispasti oko 30 komada rola. 

04

Dok se role hlade možete dovršiti kremu. Nakon što se krema ohladila, miksajte slatko vrhnje u šlag do mekih vrhova.

Slastičarsku kremu miksajte u zasebnoj zdjeli kako bi postala glatka. Koristeći marisu lagano umiješajte tučeno vrhnje u kremu pa pomoću dresir vrećice punite role.

Izvor: @janjolinka

podijeli

Proizvodi iz recepta

brasno-glatko-1-kg-s-budget-novo.jpg
Brašno glatko
spar-trajno-mlijeko-uht-2-8-mm-1-l.jpg
Trajno mlijeko