Vege Sloppy Joe
sastojci
- 75 g SPAR Veggie BIO faširanog
- 150 g žutog luka
- 100 g zelene paprike
- 2 režnja češnjaka
- 250 g DESPAR pasirane rajčice
- 100 g SPAR Natur*pur BIO ketchupa
- 2 jušne žlice smeđeg šećera
- 1 čajna žlica sojinog umaka
- 1 čajna žlica koncentrata rajčice
- 1 čajna žlica senfa
- 4 kom manjih burger peciva
- 4 čajne žlice SPAR Veggie majoneze
- 125 g SPAR Veggie BIO talian style zamjene za sir
- maslinovo ulje
- sol, papar po želji
Način pripreme
Na zagrijanom ulju na tavi pržite sitno nasjeckani luk i narezanu zelenu papriku oko 7-8 minuta dok ne omekšaju. Dodajte malo papra za bolji okus.
Za to vrijeme pripremite BIO faširano po uputama s pakiranja. Dodajte ga u tavu s lukom i paprikom i nastavite dinstati par minuta.
U posudi pomiješajte pasiranu rajčicu, kechup, smeđi šećer, veganski Worcestershire umak, koncentrat rajčice i senf. Dobro promiješajte.
Umiješajte pripremljeni umak u tavu s 'mesom' i povrćem. Posolite po ukusu. Pustite da umak krčka oko deset minuta, povremeno promiješajte.
Prerežite burger peciva na pola i unutarnju stranu premažite veganskom zamjenom za majonezu. Zapecite peciva na suhoj tavi na strani na kojoj su premazana sve dok ne dobiju zlatno smeđu boju i postanu hrskava.
Vege Sloppy Joe poslužite odmah tako da na donju polovicu peciva stavite nekoliko šnita veganske zamjene za sir, zatim obilno dodajte vegansku zamjenu za majonezu. Poklopite drugom polovicom peciva.