sastojci

Hrskava krilca

  • 445 g SPAR BBQ pikant krilca
  • 1 jušna žlica sode bikarbone

Coleslaw salata

  • 150 g bijelog kupusa
  • 150 g crvenog kupusa
  • 2 cijele mrkve
  • 200 g S-BUDGET Majoneze
  • 2 jušne žlice meda
  • 2 jušne žlice jabučnog octa
  • 2 jušne žlice senfa

BBQ umak

  • 350 g SPAR Natur*pur ketchupa
  • 300 g smeđeg šećera
  • 120 ml jabučnog octa
  • 1 čajna žlica Worcestershire umaka
  • 2 čajne žlice mljevene crvene paprike
  • po ukusu soli, papra i češnjaka u granulama

Prilozi

  • SPAR Dipper krumpirići po želji
  • SPAR BBQ Grill sir po želji
  • SPAR somun peciva po želji
  • soli i papra po ukusu

Način pripreme

01

Pikant krilca nožem prerežite na zglobu kako bi odvojili vrhove krilca.

02

Stavite ih u duboku posudu i pomiješajte s jušnom žlicom sode bikarbone. Soda bikarbona će pomoći posušiti krilca kako bi ona bila dodatno hrskava nakon pečenja.

03

Pileća krilca rasporedite na rešetku za pečenje koja je uzdignuta od dna protvana i pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na opciji “roštilj/grill” oko 25 minuta. Krilca je za vrijeme pečenja potrebno nekoliko puta okrenuti kako bi se ravnomjerno ispekla i kako bi bila jednako hrskava sa svih strana.

04

Za vrijeme pečenja krilca pripremite ostale priloge.

05

Narežite bijeli i crveni kupus na manje komade, te naribajte mrkvu uz pomoć ribeža. Pomiješajte povrće u dubljoj posudi te ga posolite.Za coleslaw umak u manjoj posudici pomiješajte majonezu, med, jabučni ocat, senf i papar. Coleslaw dressing umak prelijte preko povrća.

06

Ispržite krumpiriće po uputama s pakiranja. Na grill tavi ispecite sir. Somun pecivo izrežite na četiri dijela.

07

Zadnjih 10 minuta pečenja krilca pripremite BBQ umak.

08

U manjem loncu pomiješajte ketchup, smeđi šećer, ocat, Worcestershire umak, mljevenu crvenu papriku i ostale začine po ukusu. Pustite umak da zakipi, a zatim smanjite jačinu plamenika i uz miješanje nastavite ga kuhati dodatnih 8 minuta. Gotova hrskava krilca stavite u dublju posudu i odmah ih obilno prelijte s BBQ umakom.

09

Pikant hrskava krilca u sočnom BBQ umaku poslužite na oval ili dasku sa svim pripremljenim prilozima.

Izvor: @darkokontin

podijeli