sastojci

  • 200 g SPAR Natur*pur tjestenine od crvene leće
  • 1 crvena paprika
  • 250 g DESPAR PREMIUM sušenih rajčica
  • 60 g blanširanih badema
  • 50 g ribanog tvrdog veganskog sira (ja sam koristila parmezan)
  • 1 snop svježeg bosiljka
  • mlaz maslinovog ulja
  • 3 režnja naribanog češnjaka
  • 1 svježi chili, sitno nasjeckan
  • 150 g SPAR Vital špinata
  • 200 g SPAR Natur*pur edamamea (konzerva)

Način pripreme

01

Prepolovite crvenu papriku i pecite ju na 200 stupnjeva oko 20 min do pola sata.

02

Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju. Sačuvajte pola šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala.

03

Otvorite staklenku suhih rajčica i odlijte malo ulja s vrha. Nemojte ih potpuno ocijedititi jer želimo zadržati dio ulja.

04

Kad je paprika pečena, ogulite ju i ubacite u multipraktik zajedno sa sušenim rajčicama, blanširanim bademima, bosiljkom i veganskim parmezanom. Malo posolite i blendajte dok se sve ne usitni. Ne blendajte predugo, ne želimo potpuno glatku pastu. Probajte i po potrebi doradite začinima.

podijeli