Tjestenina od leće sa špinatom i pestom od sušenih rajčica
sastojci
- 200 g SPAR Natur*pur tjestenine od crvene leće
- 1 crvena paprika
- 250 g DESPAR PREMIUM sušenih rajčica
- 60 g blanširanih badema
- 50 g ribanog tvrdog veganskog sira (ja sam koristila parmezan)
- 1 snop svježeg bosiljka
- mlaz maslinovog ulja
- 3 režnja naribanog češnjaka
- 1 svježi chili, sitno nasjeckan
- 150 g SPAR Vital špinata
- 200 g SPAR Natur*pur edamamea (konzerva)
Način pripreme
01
Prepolovite crvenu papriku i pecite ju na 200 stupnjeva oko 20 min do pola sata.
02
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju. Sačuvajte pola šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala.
03
Otvorite staklenku suhih rajčica i odlijte malo ulja s vrha. Nemojte ih potpuno ocijedititi jer želimo zadržati dio ulja.
04
Kad je paprika pečena, ogulite ju i ubacite u multipraktik zajedno sa sušenim rajčicama, blanširanim bademima, bosiljkom i veganskim parmezanom. Malo posolite i blendajte dok se sve ne usitni. Ne blendajte predugo, ne želimo potpuno glatku pastu. Probajte i po potrebi doradite začinima.
Izvor: @burbon_i_borovnice