sastojci

Za "meso":

  • 200 g SPAR Veggie mljevenog mesa
  • 1 ljutika
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 1 chili papričica, sitno sjeckana
  • 1 komadić đumbira, sitno sjeckan
  • 1 žlica SPAR Natur*pur koncentrata rajčice
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica rižinog octa

Za dressing:

  • nekoliko grančica SPAR Natur*pur peršina
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sok pola limuna

Dodatno:

  • 150 g SPAR Natur*pur basmati riže, skuhane
  • 200 g SPAR Vital leće iz konzerve
  • 1 manji avokado, narezan
  • sezamove sjemenke

Za jednu staklenku brzo ukiseljenog povrća:

  • 1 manji ljubičasti luk
  • 1 mrkva
  • 1 daikon
  • nekoliko rotkvica
  • 2 dcl vode
  • 2 dl jabučnog octa
  • 0.5 žličice soli
  • 1 žličica šećera

Način pripreme

01

Narežite povrće na što tanje te ga utisnite u staklenku.

02

U manjem lončiću vodu dovedite do vrenja, dodajte ocat, sol i šećer te kratko kuhajte na laganoj vatri dok se sol i šećer ne rastope. Odmah prelijte povrće, zatvorite staklenku te lagano protresite. Nakon 2 sata povrće je spremno za jelo, iako će biti bolje s duljim stajanjem. Držite u hladnjaku do 2 tjedna.

03

Na malo maslinovog ulja zdinstajte ljutiku. Dodajte SPAR Veggie mljeveno meso i drvenom žlicom ga lagano “razbijte” u tavi, dok se ne usitni. Dodajte češnjak, chili i đumbir pa dobro promiješajte. Sad dodajte koncentrat rajčice, sojin umak, javorov sirup, rižin ocat i nastavite pržiti dok vam meso ne uhvati laganu koricu. Paralelno skuhajte rižu.

04

Za dresing peršin nasjeckajte na sitno pa promiješajte s maslinovim uljem i limunovim sokom.

05

Složite zdjelicu tako da na polovicu stavite rižu i leću, drugu polovicu napunite salatom pa nastavite s “mesom”, avokadom i ukiseljenim povrćem. Sve zalijte s dresingom.

podijeli