sastojci
Podloga:
- 80 g zobenih pahuljica, samljevenih u brašno
- 30 g SPAR Natur*pur kakao praha, prosijanog
- 3 žlice javorovog sirupa
- 4 žlice SPAR Natur*pur hladno prešanog kokosovog ulja (mjeren u tekućem stanju)
- 1 prstohvat SPAR Natur*pur burbon vanilije u mlincu
- 1 prstohvat soli
Čokolada:
- 250 g SPAR Natur*pur čokolade za kuhanje
- 1 žlica otopljenog kokosovog ulja
- 1 prstohvat soli
Punjenje od malina i kokosa:
- 150 g SPAR Natur*pur smrznutih malina
- 50 g SPAR Natur*pur ribanog kokosa
- 1 žlica smeđeg šećera
Način pripreme
Sve sastojke za podlogu ručno pomiješajte i povežite dok ne dobijete homogenu smjesu.
Silikonske kalupe zamastite s kapljicom kokosovog ulja pa u svaki utisnite žlicu smjese za podlogu. Pustite u zamrzivaču 10-ak min, da se podloga stisne.
Rastopite čokoladu sa žlicom kokosovog ulja i prstohvatom soli. Izvadite kalupe iz zamrzivača. Na podlogu dodajte žlicu čokolade pa laganim pokretom zavrtite kalup kako biste čokoladu razlili po stijenkama kalupa. Vratite u zamrzivač 15-ak minuta. U međuvremenu, napravite punjenje od malina.
Zakuhajte maline i šećer, oko 5 minuta. Dodajte kokos pa dobro promiješajte.U svaki kalup, na sada već stisnutu čokoladu, dodajte žlicu punjenja od maline i kokosa. Lagano izravnajte i izjednačite punjenje sa žlicom. Završite sa još jednom žlicom čokolade.
Vratite kalupe u zamrzivač i pričekajte barem pola sata do sat vremena da se čokolada dobro stisne. Nakon toga ih možete držati u hladnjaku ili u zamrzivaču (u tom slučaju ih izvadite na sobnu temperaturu 10-ak minuta prije konzumiranja).
Po želji, košarice dodatno pospite s malo ribanog kokosa i krupne soli.
Izvor: @burbon_i_borovnice