Čokoladne košarice s punjenjem od malina i kokosa

sastojci

Podloga:

  • 80 g zobenih pahuljica, samljevenih u brašno
  • 30 g SPAR Natur*pur kakao praha, prosijanog
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 4 žlice SPAR Natur*pur hladno prešanog kokosovog ulja (mjeren u tekućem stanju)
  • 1 prstohvat SPAR Natur*pur burbon vanilije u mlincu
  • 1 prstohvat soli

Čokolada:

  • 250 g SPAR Natur*pur čokolade za kuhanje
  • 1 žlica otopljenog kokosovog ulja
  • 1 prstohvat soli

Punjenje od malina i kokosa:

  • 150 g SPAR Natur*pur smrznutih malina
  • 50 g SPAR Natur*pur ribanog kokosa
  • 1 žlica smeđeg šećera

Način pripreme

01

Sve sastojke za podlogu ručno pomiješajte i povežite dok ne dobijete homogenu smjesu.

02

Silikonske kalupe zamastite s kapljicom kokosovog ulja pa u svaki utisnite žlicu smjese za podlogu. Pustite u zamrzivaču 10-ak min, da se podloga stisne.

03

Rastopite čokoladu sa žlicom kokosovog ulja i prstohvatom soli. Izvadite kalupe iz zamrzivača. Na podlogu dodajte žlicu čokolade pa laganim pokretom zavrtite kalup kako biste čokoladu razlili po stijenkama kalupa. Vratite u zamrzivač 15-ak minuta. U međuvremenu, napravite punjenje od malina.

04

Zakuhajte maline i šećer, oko 5 minuta. Dodajte kokos pa dobro promiješajte.U svaki kalup, na sada već stisnutu čokoladu, dodajte žlicu punjenja od maline i kokosa. Lagano izravnajte i izjednačite punjenje sa žlicom. Završite sa još jednom žlicom čokolade.

05

Vratite kalupe u zamrzivač i pričekajte barem pola sata do sat vremena da se čokolada dobro stisne. Nakon toga ih možete držati u hladnjaku ili u zamrzivaču (u tom slučaju ih izvadite na sobnu temperaturu 10-ak minuta prije konzumiranja).

06

Po želji, košarice dodatno pospite s malo ribanog kokosa i krupne soli.

podijeli