sastojci
BISKVIT
- 75 g glatkog brašna
- 1 žlica kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 75 g maslaca, sobne temperature
- 1 jaje L veličine
- 1 žlica mlijeka
KREMA KAO SLADOLED
- 500 g SPAR Vrtovi Hrvatske jagoda
- 300 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 50 g SPAR Vrtovi Hrvatske meda (cvjetni)
- 400 g vrhnja za šlag
DODATNO
- 150 g SPAR Marshmallowsa, rozi i bijeli
Način pripreme
BISKVIT
U posudi pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte jaje, maslac, šećer i mlijeko pa sve mikserom izradite.
Smjesu prebacite u posudu za pečenje okvirnih dimenzija 15x15 cm koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva ili kad čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Ohladite. Pomoću kalupa izrežite biskvit na dimenzije posudica. Ostatke biskvita iskoristite također za dno tako da ga spojite.
KREMA KAO SLADOLED
Jagode operite pa im odstranite peteljke.
Izrežite ih na manje komadiće, prebacite u manji lonac s debljim dnom pa im dodajte med.
Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta, procijedite i ohladite.
Mikserom izradite kondenzirano mlijeko i vrhnje za šlag. Dodajte jagode pa kratko sve povežite.
Posudice namastite pa prekrijte prozirnom folijom.
Ulijte kremu pa na nju stavite biskvit. Sada preklopite s vrhovima prozirne folije pa zamrznite na dva sata ili preko noći.
MARSHMALLOWS
Marshmallowse otopite na pari.
Izvadite zamrznute posudice, maknite prozirnu foliju pa stavite na tanjurić.
Premažite rastopljenim marshmallowsima. Djelovat će malo neuredno dok nanosite, ali rezultat je na kraju jako lijep.
Sada brenerom pređite po Baked Alasci i odmah je poslužite.
Izvor: @bake_me_by_nina