Mini Baked Alaska s jagodama i marshmallowsima

sastojci

BISKVIT

  • 75 g glatkog brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 75 g maslaca, sobne temperature
  • 1 jaje L veličine
  • 1 žlica mlijeka

KREMA KAO SLADOLED

  • 500 g SPAR Vrtovi Hrvatske jagoda
  • 300 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 50 g SPAR Vrtovi Hrvatske meda (cvjetni)
  • 400 g vrhnja za šlag

DODATNO

  • 150 g SPAR Marshmallowsa, rozi i bijeli

Način pripreme

BISKVIT

01

U posudi pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte jaje, maslac, šećer i mlijeko pa sve mikserom izradite.

02

Smjesu prebacite u posudu za pečenje okvirnih dimenzija 15x15 cm koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

03

Pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva ili kad čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

04

Ohladite. Pomoću kalupa izrežite biskvit na dimenzije posudica. Ostatke biskvita iskoristite također za dno tako da ga spojite.

KREMA KAO SLADOLED

01

Jagode operite pa im odstranite peteljke.

02

Izrežite ih na manje komadiće, prebacite u manji lonac s debljim dnom pa im dodajte med.

03

Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta, procijedite i ohladite.

04

Mikserom izradite kondenzirano mlijeko i vrhnje za šlag. Dodajte jagode pa kratko sve povežite.

05

Posudice namastite pa prekrijte prozirnom folijom.

06

Ulijte kremu pa na nju stavite biskvit. Sada preklopite s vrhovima prozirne folije pa zamrznite na dva sata ili preko noći.

MARSHMALLOWS

01

Marshmallowse otopite na pari.

02

Izvadite zamrznute posudice, maknite prozirnu foliju pa stavite na tanjurić.

03

Premažite rastopljenim marshmallowsima. Djelovat će malo neuredno dok nanosite, ali rezultat je na kraju jako lijep.

04

Sada brenerom pređite po Baked Alasci i odmah je poslužite.

podijeli