Hrskava piletina u cornflakesu i pommes frites iz pećnice

sastojci

Za hrskavi corn flakes

  • 150 g S-BUDGET cornflakesa
  • 1 žličica paprike u prahu
  • 0.5 žličice češnjaka u prahu
  • 0.5 žličice luka u prahu, po želji
  • sol, papar

Za piletinu:

  • 500 g S-BUDGET pilećeg filea od prsa
  • 100 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • sol, papar

Za pommes frites:

  • 300 g S-BUDGET pommes frites rebrasti
  • 2 žlice začina za pržene krumpiriće ili
  • 0.5 žličice luka u prahu, češnjaka u prahu, dimljene paprike, dimljene soli, obične soli, đumbira u prahu, kurkume u prahu te kima

Način pripreme

HRSKAVA PILETINA

01

Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Po želji papir možete našpricati uljem u spreju ili premazati tankim slojem masnoće, ovo možete i preskočiti.

02

Cornflakes stavite u sjeckalicu, dodajte sve začine te ga malo usitnite, pazite da vam ostanu komadići cornflakesa te da ih ne usitnite potpuno, oni daju hrskavost. Prebacite u posudu.

03

Piletinu properite mlazom vode te posušite. Svaki file piletine stanjite te začinite soli i paprom.

04

Svaki komad piletine stavite u brašno s obje strane, zatim u jaja s mlijekom te na kraju u pripremljen cornflakes.

05

Komade piletine sada stavite na pripremljen lim te pecite 20-ak minuta, odnosno dok vam površina lijepo ne porumeni.

POMMES FRITES

01

Pećnicu ugrijte na 200-220 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

02

Na pripremljen lim stavite zamrznuti pommes frites, rebrasti.

03

Začinite mješavinom gotovih začina ili je sami napravite. Možete staviti začine koje volite.

04

Pecite 18- 22 minute, odnosno dok vam pommes lijepo ne porumeni. Nakon 10-ak minuta protresite lim kako bi se krumpirići ravnomjerno ispekli.

05

Poslužite s hrskavom piletinom i umakom po želji.

podijeli
brasno-glatko-1-kg-s-budget-novo.jpg
Brašno glatko
jaja-m-razred-10-kom-vital.jpg
Jaja