sastojci
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 115 ml ulja
- 180 g S-BUDGET kiselog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 60 ml mlijeka
- 215 g glatkog brašna
- 35 g kakaa u prahu, nezaslađen
- 1 žličica praška za pecivo
- 0.25 žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 180 g S-BUDGET čokolade za kuhanje (iskidane na komadiće)
Dodatno
- 150 g S-BUDGET voćnog namaza
Sastojci za kremu:
- 500 g mascarponea, sobne temperature
- 250 g maslaca, sobne temperature
- 80 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Dodatno
- ljubičasta jestiva boja
- kupine ili voće po želji
Način pripreme
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za cupcakese ili muffine. U svaki kalup postavite papir za cupcakese ili muffine.
U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Zdjelu stavite po strani.
U drugoj zdjeli pjenjačom izradite jaja, šećer, ulje, S-BUDGET kiselo vrhnje, vaniliju i mlijeko. Mokre sastojke dodajte suhima.
Kratko sve pomiješajte kako bi se spojilo, nemojte premiješati. Sada dodajte komadiće čokolade koje ste prethodno usitnili nožem.
Kalupe s pripremljenim papirima napunite do 5/6 visine. Možete se koristiti žicom za sladoled, običnom žlicom i sl.
Cupcakese pecite 15 – 18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Cupcakese ohladite prije punjenja.
Svakom cupcakesu izdubite rupu na vrhu pomoću noža, napunite s jednom žičicom S-BUDGET voćnog namaza te poklopite s komadićem cupcakesa koji ste izdubili.
KREMA
Maslac i šećer u prahu izradite mikserom dok ne postanu kremasti i kompaktni. Sada dodajte mascarpone i vaniliju. Miksajte dok ne postignete kompaktnu i povezanu kremu.
Ako želite kremu u boji dodajte malo jestive boje po želji, ja sam koristila boju lavande.
Kremu stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji (moj je Wilton 2A) ili napravite otvor na vrećici oko 1 cm.
Ukrasite cupcakese s pripremljenom kremom te na svaki cupcakes postavite po jednu malinu.
Izvor: @bake_me_by_nina