sastojci

Sastojci:

  • SPAR Veggie veganski burgeri
  • SPAR Veggie veganska majoneza
  • SPAR Veggie Guacamole umak

Peciva za burgere od SPAR PREMIUM TIP 0 Manitoba brašna (za 10-ak burgera):

  • 500 g SPAR PREMIUM Manitoba brašna
  • 1.5 žličica soli
  • 1.5 žličica šećera
  • 300 ml mlake vode
  • 1 vrećica instant kvasca
  • 5 žlica maslinovog ulja

Coleslaw salata:

  • 300 g mješavine naribanog zelenog i ljubičastog kupusa i mrkve

Preljev za salatu:

  • 1 žlica tahinija
  • 0.5 žličice soli
  • 100 g SPAR Veggie veganske majoneze
  • sok jednog limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

Priprema peciva:

01

U mlakoj vodi otopiti kvasac i šećer, kad se kvasac aktivira dodajte ga brašnu i šećeru, dodajte maslinovo ulje i uz pomoć miksera sa spiralnim nastavcima umijesite mekano tijesto. Kratko ga premijesite rukama pa oblikujte kuglu i vratite u posudu. Poklopiti i ostaviti da se udvostruči.

02

Tijesto izvaditi na radnu površinu pa odvajati komade po 50 g i oblikovati kugle. Kugle složiti na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, pokriti krpom i ostaviti još 30 minuta na toplom.

03

Prije pečenja, peciva premažite vodom i pospite sjemenkama sezama.

04

Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, na dno stavite posudu s vodom pa pecite  15-ak minuta dok se ne zazlate. Izvadite i ohladite.

Priprema salate sa preljevom:

01

Sve sastojke za salatu i preljev dobro promiješajte u zdjelici pa prelijte preko povrća te dobro ohladite.

Priprema burgera:

01

Na ugrijanoj tavi ispecite SPAR Veggie veganske burgere.

02

Pecivo prerežite pa premažite SPAR Veggie Guacamole umakom, dodajte kriške rajčice, burger i salatu pa poklopite.

podijeli

Proizvodi iz recepta

maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje