
Šurlice u umaku s lososom i proljetnim povrćem
sastojci
- 400 g SPAR Premium šurlica
- 500 g svježeg lososa iz INTERSPAR ribarnice
- 1 manja glavica luka
- 3 režnja češnjaka
- 4 žlice SPAR Premium ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 velike žlice SPAR Premium maslaca u kadici
- 200 ml bijelog vina
- 300 ml vrhnja
- sok i korica jednog limuna
- 150 g smrznutog SPAR Natur*Pur BIO graška
- 150 g smrznute SPAR Natur*Pur BIO brokule
- 1 tikvica
- sol i papar po ukusu
Način pripreme
U većem loncu zakuhati vodu za tjesteninu. Tjesteninu skuhati prema uputama na pakiranju.
U širokoj posudu otopiti maslac pa na njemu naglo popržiti komade lososa, posoliti i popapriti. Izvaditi lososa pa dodati maslinovo ulje i nasjeckani luk i češnjak, dinstati dok ne omekšaju, zaliti vinom.
Kad alkohol ishlapi dodati vrhnje, vratiti u umak komade lososa, dodati grašak i brokulu i tikvicu na trakice.
U umak iscijediti sok limuna i naribati koricu pa dodati kuhanu tjesteninu. Kratko miješati na laganoj vatri da se okusi prožmu, a ako je umak pregust dodati vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Po želji obilno posipati sirom i poslužiti.
Izvor: @ave_dulcis_tamara
Proizvodi iz recepta




