sastojci

  • 400 g SPAR Premium šurlica
  • 500 g svježeg lososa iz INTERSPAR ribarnice
  • 1 manja glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 4 žlice SPAR Premium ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 velike žlice SPAR Premium maslaca u kadici
  • 200 ml bijelog vina
  • 300 ml vrhnja
  • sok i korica jednog limuna
  • 150 g smrznutog SPAR Natur*Pur BIO graška
  • 150 g smrznute SPAR Natur*Pur BIO brokule
  • 1 tikvica
  • sol i papar po ukusu

Način pripreme

01

U većem loncu zakuhati vodu za tjesteninu. Tjesteninu skuhati prema uputama na pakiranju.

02

U širokoj posudu otopiti maslac pa na njemu naglo popržiti komade lososa, posoliti i popapriti. Izvaditi lososa pa dodati maslinovo ulje i nasjeckani luk i češnjak, dinstati dok ne omekšaju, zaliti vinom.
Kad alkohol ishlapi dodati vrhnje, vratiti u umak komade lososa, dodati grašak i brokulu i tikvicu na trakice.

03

U umak iscijediti sok limuna i naribati koricu pa dodati kuhanu tjesteninu. Kratko miješati na laganoj vatri da se okusi prožmu, a ako je umak pregust dodati vode u kojoj se kuhala tjestenina.

04

Po želji obilno posipati sirom i poslužiti.

podijeli

Proizvodi iz recepta

tikvice-600g-vrtovi-hrvatske.jpg
Tikvice
Češnjak
tikvice-600g-vrtovi-hrvatske.jpg
Tikvice
Češnjak