sastojci

  • 1 šalica SPAR Vital prosa
  • 1 šalica vode
  • 1 šalica biljnog mlijeka po izboru
  • 4 SPAR datulje
  • prstohvat soli
  • 1 banana
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • SPAR Natur*pur sirup od kokosovog cvijeta
  • cimet
  • tostirani SPAR Natur*pur bademi

Način pripreme

01

Proso lagano tostirati na tavi. Ohladiti.

02

U lončić stavite proso, vodu i mlijeko, prstohvat soli i datulje pa kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.
Ohladite.

03

U ohlađeni proso dodajte pola konzerve pravog kokosovog mlijeka i šalicu biljnog mlijeka po izboru pa uz pomoć štapnog miksera izmiksajte u glatku kremu. Ukoliko volite rjeđe dodajte još mlijeka.

04

Bademe tostirajte na tavici i grubo nasjeckajte.

05

Bananu uzdužno prerežite. U tavi zagrijte kokosovo ulje, dodajte sirup od kokosovog cvijeta i popržite bananu.

Sad još treba servirati, u zdjelu stavite puding, pa položite polovicu pečene banane, pospite bademima  i cimetom.

podijeli

Proizvodi iz recepta

spar-premium-datulje-200-g.jpg
Datulje
snp-bio-kokosol-400ml.jpg
Kokosovo ulje
snp-bio-bananen.jpg
Banane
spar-premium-datulje-200-g.jpg
Datulje
snp-bio-kokosol-400ml.jpg
Kokosovo ulje
snp-bio-bananen.jpg
Banane