sastojci

  • 1 pakiranje SPAR Veggie seitana
  • 2 žlice soja sosa
  • 1 žlica agavina sirupa
  • 1 žlica meda
  • 1 SPAR Natur*pur avokado
  • 200 g SPAR Natur*pur tjestenine od slanutka
  • 1 veća mrkva
  • 100 g ljubičastog kupusa
  • 1 crvena paprika
  • 1 batat

za umak:

  • 1 avokado
  • sol
  • sok jedne limete
  • 2 mlada luka
  • 200 ml vode

Način pripreme

01

Batat dobro oprati pa razrezati na komade, dodati soli i žlicu ulja, promiješati pa staviti peći u pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta.

02

Tjesteninu skuhati prema uputama na pakiranju, ocijediti i ohladiti. Mrkvu i papriku izrezati na julienne, a kupus naribati na tanke trakice.

03

Seitan izrezati na prutiće i naglo popržiti na tavi pa izvaditi.

04

U tavu sad dodati soja sos, agavin sirup i vodu pa zagrijati, dodati štapiće seitana da se oblože sirupom i posuti sjemenkama sezama pa maknuti s plamena.

05

Za dressing sve sastojke izblendati u glatku kremu.

06

Složiti zdjelu, rasporediti povrće i tjesteninu pa dodati seitan i zaliti dressingom te izmiješati.

podijeli
batat-krumpir-vrtovi-hrvatske.jpg
Batat krumpir