Buddha Bowl sa seitanom i tjesteninom od slanutka
sastojci
- 1 pakiranje SPAR Veggie seitana
- 2 žlice soja sosa
- 1 žlica agavina sirupa
- 1 žlica meda
- 1 SPAR Natur*pur avokado
- 200 g SPAR Natur*pur tjestenine od slanutka
- 1 veća mrkva
- 100 g ljubičastog kupusa
- 1 crvena paprika
- 1 batat
za umak:
- 1 avokado
- sol
- sok jedne limete
- 2 mlada luka
- 200 ml vode
Način pripreme
01
Batat dobro oprati pa razrezati na komade, dodati soli i žlicu ulja, promiješati pa staviti peći u pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta.
02
Tjesteninu skuhati prema uputama na pakiranju, ocijediti i ohladiti. Mrkvu i papriku izrezati na julienne, a kupus naribati na tanke trakice.
03
Seitan izrezati na prutiće i naglo popržiti na tavi pa izvaditi.
04
U tavu sad dodati soja sos, agavin sirup i vodu pa zagrijati, dodati štapiće seitana da se oblože sirupom i posuti sjemenkama sezama pa maknuti s plamena.
05
Za dressing sve sastojke izblendati u glatku kremu.
06
Složiti zdjelu, rasporediti povrće i tjesteninu pa dodati seitan i zaliti dressingom te izmiješati.
Izvor: @ave_dulcis_tamara

Batat krumpir