Tanki moldavski kruh punjen koprom i kiselicom

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

Tijesto:

  • 300 g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica octa
  • 0.5 žličice sode bikarbone
  • 250 ml tekućeg jogurta
  • 1 žlica ulja

Nadjev:

  • 50 g kiselice
  • 3 mlada luka
  • 5 žlica nasjeckanog peršinovog lista
  • 2 žlice nasjeckanog kopra
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 0.25 žličice soli
  • prstohvat papra
  • suncokretovo ulje za prženje

Način pripreme

01

U zdjeli pomiješajte brašno, sol, šećer i sodu bikarbonu. Napravite u sredini udubinu pa tu dodajte jogurt, ocat i ulje pa umijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da odmori 20 minuta.

02

U drugu zdjelu stavite usitnjenu kiselicu, nasjeckani peršinov list i kopar, dodajte sitno narezan mladi luk, jaje i maslinovo ulje. Posolite, popaprite i sve dobro promiješajte.

03

Tijesto podijelite na 4 dijela, svaki dio tanko razvaljajte u krug promjera oko 20 cm. Na sredinu tijesta stavite dio nadjeva pazeći da ne ide do ruba i preklopite ostatkom tijesta. Dobro stisnite krajeve tijesta da tijekom pečenja nadjev ne iscuri. Ponovite sve s preostalim tijestom i nadjevom. 

04

Pržite tanke kruščiće u dubokom ulju oko 3 – 4 minute sa svake strane. Vadite na papirnate ručnike da se ocijedi višak masnoće. Poslužite toplo.

Ako nemate kiseljaka, možete u nadjev dodati mladi špinat ili blitvu.

podijeli

Proizvodi iz recepta