
Tanki moldavski kruh punjen koprom i kiselicom
sastojci
Tijesto:
- 300 g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 1 žlica octa
- 0.5 žličice sode bikarbone
- 250 ml tekućeg jogurta
- 1 žlica ulja
Nadjev:
- 50 g kiselice
- 3 mlada luka
- 5 žlica nasjeckanog peršinovog lista
- 2 žlice nasjeckanog kopra
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 jaje
- 0.25 žličice soli
- prstohvat papra
- suncokretovo ulje za prženje
Način pripreme
U zdjeli pomiješajte brašno, sol, šećer i sodu bikarbonu. Napravite u sredini udubinu pa tu dodajte jogurt, ocat i ulje pa umijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da odmori 20 minuta.
U drugu zdjelu stavite usitnjenu kiselicu, nasjeckani peršinov list i kopar, dodajte sitno narezan mladi luk, jaje i maslinovo ulje. Posolite, popaprite i sve dobro promiješajte.
Tijesto podijelite na 4 dijela, svaki dio tanko razvaljajte u krug promjera oko 20 cm. Na sredinu tijesta stavite dio nadjeva pazeći da ne ide do ruba i preklopite ostatkom tijesta. Dobro stisnite krajeve tijesta da tijekom pečenja nadjev ne iscuri. Ponovite sve s preostalim tijestom i nadjevom.
Pržite tanke kruščiće u dubokom ulju oko 3 – 4 minute sa svake strane. Vadite na papirnate ručnike da se ocijedi višak masnoće. Poslužite toplo.
Ako nemate kiseljaka, možete u nadjev dodati mladi špinat ili blitvu.
Proizvodi iz recepta
