Pull apart pizza kruh

Ukupno trajanje
120
Min

sastojci

Tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 svježi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • sol
  • 1 jaje
  • 250 ml tople vode
  • 2 žlice ulja

Nadjev:

  • 200 ml guste pasirane rajčice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • malo origana
  • sol
  • papar
  • 100 g naribanog tvrdog sira
  • malo ljute papričice

Način pripreme

01

Rastopite kvasac i šećer u malo tople vode i ostavite 10-ak minuta. U posudu s brašnom dodajte sol, promiješajte, dodajte jaje, ulje, pripremljeni kvasac i preostalu toplu vodu te umijesite glatko tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite na toplom mjestu oko 45 minuta da naraste.

02

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje. Kad je tijesto naraslo, premjestite ga na pobrašnjenu površinu i tanko razvaljajte.

03

U zdjelici pomiješajte pasiranu rajčicu, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, malo ljute papričice, sol, papar i origano. Ovom smjesom premažite tijesto i pospite naribanim sirom. Tijesto izrežite na 6 traka i složite trake jednu na drugu.

04

Ovako složeno tijesto prerežite poprečno na 6 dijelova pa ih uspravno nanižite u kalup. Pokrijte i ostavite 15 minuta. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30-ak minuta na 180 °C.

Ovako pripremljen kruh dobra je ideja za izlete ili putovanja.

podijeli