Pull apart pizza kruh
sastojci
Tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 1 svježi kvasac
- 1 žličica šećera
- sol
- 1 jaje
- 250 ml tople vode
- 2 žlice ulja
Nadjev:
- 200 ml guste pasirane rajčice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- malo origana
- sol
- papar
- 100 g naribanog tvrdog sira
- malo ljute papričice
Način pripreme
Rastopite kvasac i šećer u malo tople vode i ostavite 10-ak minuta. U posudu s brašnom dodajte sol, promiješajte, dodajte jaje, ulje, pripremljeni kvasac i preostalu toplu vodu te umijesite glatko tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite na toplom mjestu oko 45 minuta da naraste.
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje. Kad je tijesto naraslo, premjestite ga na pobrašnjenu površinu i tanko razvaljajte.
U zdjelici pomiješajte pasiranu rajčicu, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, malo ljute papričice, sol, papar i origano. Ovom smjesom premažite tijesto i pospite naribanim sirom. Tijesto izrežite na 6 traka i složite trake jednu na drugu.
Ovako složeno tijesto prerežite poprečno na 6 dijelova pa ih uspravno nanižite u kalup. Pokrijte i ostavite 15 minuta. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30-ak minuta na 180 °C.
Ovako pripremljen kruh dobra je ideja za izlete ili putovanja.