Pull-apart kruh s pancetom, mozzarellom i sjemenkama bundeve
sastojci
- 1 okrugli kruh (oko 500 g), najbolje domaći ili rustikalni
- 150 g pancete (ili slanine), narezane na kockice
- 200 g mozzarelle, naribane ili narezane na manje komade
- 2 žlice maslaca (rastopljenog)
- 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
- 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
- 3 žlice sjemenki bundeve
- 1 prstohvat soli i papra
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Položite kruh na dasku za rezanje. Oštrim nožem, vodoravno i okomito, napravite rezove po cijeloj površini kruha da izgleda kao mreža, ali pazeći da kruh ne zarežete do kraja. Cilj je da narezani komadi ostanu povezani pri dnu.
U manjoj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, nasjeckani češnjak, sol, papar i nasjeckani peršin. Tom mješavinom premažite unutrašnjost rezova na kruhu uz pomoć kista ili žličice.
U rezove potom pažljivo ubacite komadiće pancete i mozzarelle. Pokušajte ravnomjerno rasporediti sastojke kako bi svaki komad kruha imao približno istu količinu nadjeva. Po vrhu pospite sjemenke bundeve.
Zamotajte kruh u aluminijsku foliju i stavite ga na lim za pečenje. Pecite ga 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Zatim maknite foliju i pecite kruh još 5 minuta kako bi se sir potpuno rastopio, a kruh postao hrskav.
Kad izvadite kruh iz pećnice, poslužite ga na pladnju. Svaki gost može trgati komade kruha i uživati u toplom sirnom nadjevu.