pull apart bread with bacon, mozzarella and pumpkin seeds
Copyright (c) 2022 Jerome.Romme/Shutterstock. No use without permission.

Pull-apart kruh s pancetom, mozzarellom i sjemenkama bundeve

Ukupno trajanje
35
Min
min

sastojci

  • 1 okrugli kruh (oko 500 g), najbolje domaći ili rustikalni
  • 150 g pancete (ili slanine), narezane na kockice
  • 200 g mozzarelle, naribane ili narezane na manje komade
  • 2 žlice maslaca (rastopljenog)
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
  • 3 žlice sjemenki bundeve
  • 1 prstohvat soli i papra

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Položite kruh na dasku za rezanje. Oštrim nožem, vodoravno i okomito, napravite rezove po cijeloj površini kruha da izgleda kao mreža, ali pazeći da kruh ne zarežete do kraja. Cilj je da narezani komadi ostanu povezani pri dnu.

02

U manjoj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, nasjeckani češnjak, sol, papar i nasjeckani peršin. Tom mješavinom premažite unutrašnjost rezova na kruhu uz pomoć kista ili žličice.

03

U rezove potom pažljivo ubacite komadiće pancete i mozzarelle. Pokušajte ravnomjerno rasporediti sastojke kako bi svaki komad kruha imao približno istu količinu nadjeva. Po vrhu pospite sjemenke bundeve.

04

Zamotajte kruh u aluminijsku foliju i stavite ga na lim za pečenje. Pecite ga 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Zatim maknite foliju i pecite kruh još 5 minuta kako bi se sir potpuno rastopio, a kruh postao hrskav.

05

Kad izvadite kruh iz pećnice, poslužite ga na pladnju. Svaki gost može trgati komade kruha i uživati u toplom sirnom nadjevu.

podijeli