Kukuruzna zlevanka sa svježim sirom
sastojci
- 300 g kukuruznog brašna
- 4 jaja
- 100 ml ulja
- 200 ml kiseloga vrhnja
- 300 ml sirutke ili mlaćenice
- 1 prašak za pecivo
- 500 g svježega sira
- sol
Način pripreme
Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
Miksajte žumanjke i kiselo vrhnje pa posolite i dodajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo pa nastavite miješati. Postupno dolijevajte sirutku dok smjesa ne postane gusta kao smjesa za palačinke.
Ostavite da odstoji 10 minuta, a ako bude potrebno, dodajte još sirutke, pola količine sira i rahlo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite oko 35 minuta na 180 °C.
Nakon 25 minuta pečenja po cijeloj površini izmrvite svježi sir, malo posolite i pecite još 10 minuta. Poslužite toplo.
Umjesto praška za pecivo možete koristiti kvasac (20 g).