Kukuruzna zlevanka sa svježim sirom

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

  • 300 g kukuruznog brašna
  • 4 jaja
  • 100 ml ulja
  • 200 ml kiseloga vrhnja
  • 300 ml sirutke ili mlaćenice
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 g svježega sira
  • sol

Način pripreme

01

Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg.

02

Miksajte žumanjke i kiselo vrhnje pa posolite i dodajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo pa nastavite miješati. Postupno dolijevajte sirutku dok smjesa ne postane gusta kao smjesa za palačinke.

03

Ostavite da odstoji 10 minuta, a ako bude potrebno, dodajte još sirutke, pola količine sira i rahlo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite oko 35 minuta na 180 °C.

04

Nakon 25 minuta pečenja po cijeloj površini izmrvite svježi sir, malo posolite i pecite još 10 minuta. Poslužite toplo.

Umjesto praška za pecivo možete koristiti kvasac (20 g).​

podijeli

Proizvodi iz recepta

jaja-m-razred-10-kom-vital.jpg
Jaja
kiselo-vrhnje-180g-s-budget.jpg
Kiselo vrhnje
prasak-za-pecivo-5x10g-s-budget.jpg
Prašak za pecivo