Kruh sa sirom, češnjakom i peršinom

Ukupno trajanje
90
Min
min

sastojci

Tijesto

  • 500 g glatkog brašna
  • 20 g kvasca
  • 20 g šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 200 ml tople vode
  • 50 ml maslinova ulja
  • 8 g soli
  • 100 g oštrog brašna za posipanje površine za valjanje

Nadjev

  • 80 ml maslinova ulja
  • 30 g nasjeckanog češnjaka
  • 50 g nasjeckanog peršina
  • 80 g naribanog gauda sira

Za posipanje

  • 50 g naribanog gauda sira
  • 10 g nasjeckanog peršina

Način pripreme

01

Kvasac izmrvite u malo toplog mlijeka, dodajte šećer i ostavite na toplome mjestu da se uzdigne. Brašnu dodajte nadošli kvasac, vodu, sol, ulje i ostatak mlijeka pa zamijesite tijesto i ostavite ga na toplome mjestu da se diže do sat vremena.

02

U međuvremenu pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, peršin i naribani sir da dobijete nadjev za kruh.

03

Tijesto za kruh razvaljajte, premažite nadjevom, zarolajte i oblikujte štrucu. Oštrim nožem zarežite gornju stranu da površina izgleda kao mreža i pospite sirom. Pecite 30 minuta na 170 °C.

04

Kad se kruh ispeče, pospite ga nasjeckanim peršinom.

podijeli

Proizvodi iz recepta

brasno-glatko-1-kg-s-budget-novo.jpg
Brašno glatko
maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje
sol-morska-spar-100g.jpg
Sol morska