Kruh sa sirom, češnjakom i peršinom
sastojci
Tijesto
- 500 g glatkog brašna
- 20 g kvasca
- 20 g šećera
- 100 ml mlijeka
- 200 ml tople vode
- 50 ml maslinova ulja
- 8 g soli
- 100 g oštrog brašna za posipanje površine za valjanje
Nadjev
- 80 ml maslinova ulja
- 30 g nasjeckanog češnjaka
- 50 g nasjeckanog peršina
- 80 g naribanog gauda sira
Za posipanje
- 50 g naribanog gauda sira
- 10 g nasjeckanog peršina
Način pripreme
Kvasac izmrvite u malo toplog mlijeka, dodajte šećer i ostavite na toplome mjestu da se uzdigne. Brašnu dodajte nadošli kvasac, vodu, sol, ulje i ostatak mlijeka pa zamijesite tijesto i ostavite ga na toplome mjestu da se diže do sat vremena.
U međuvremenu pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, peršin i naribani sir da dobijete nadjev za kruh.
Tijesto za kruh razvaljajte, premažite nadjevom, zarolajte i oblikujte štrucu. Oštrim nožem zarežite gornju stranu da površina izgleda kao mreža i pospite sirom. Pecite 30 minuta na 170 °C.
Kad se kruh ispeče, pospite ga nasjeckanim peršinom.