Kruh s organskom ciklom

Ukupno trajanje
90
Min

sastojci

  • 300 g sitnije cikle iz organskog uzgoja
  • 400 g integralnog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 30 ml maslinova ulja
  • 1 žličica soli (5 g)
  • 1 žličica šećera
  • 200-250 ml mlake vode

Način pripreme

01

Izmrvite kvasac u malo mlake vode uz dodatak šećera i žlice brašna pa ostavite na toplom desetak minuta. Ciklu ogulite, narežite na kockice i skuhajte.

02

Pola kuhane cikle odvojite, a drugu polovicu začinite maslinovim uljem i napravite pire. Brašnu dodajte kvasac, sol i šećer pa počnite mijesiti tijesto uz postupno dodavanje mlake vode.

03

U tijesto dodajte pire od cikle i na kraju kockice cikle. Ostavite tijesto na toplom da se diže.

04

Zagrijte pećnicu na 170 °C. Oblikujte štrucu kruha i pecite oko 50 minuta, ovisno o pećnici.

Umjesto cikle možete naribati krumpir, batat, bundevu, mrkvu ili čičoku.

podijeli