Kruh s češnjakom, sirom i maslinovim uljem

Ukupno trajanje
25
Min

sastojci

  • 1 SPAR Natur*pur BIO Dinkel kruh ili neki drugi integralni kruh sa sjemenkama
  • 6 češanja češnjaka
  • 200 g topljenog sira
  • 100 g maslaca
  • 20-30 ml maslinova ulja
  • sol
  • 1 grančica francuskog peršina

Način pripreme

01

Češnje češnjaka očistite, pokapajte ih s pola količine maslinova ulja i pecite u pećnici na 150 °C. Razradite maslac sobne temperature. Pečeni češnjak blendajte i ohladite.

02

Potom dodajte topljeni sir, ponovo blendajte, spojite s maslacem pa začinite solju i preostalim maslinovim uljem. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu.

03

Razrežite kruh kao na slici u razmaku otprilike 3 cm, gotovo do kraja (ostavite 1,5 cm uz koru), napunite sve rezove pripremljenim nadjevom, dekorirajte listićima peršina i poslužite.

Za jelo možete koristiti kruh od dan ranije, ovo je dobar način za iskoristiti stari kruh.

podijeli