Kruh s češnjakom, sirom i maslinovim uljem
sastojci
- 1 SPAR Natur*pur BIO Dinkel kruh ili neki drugi integralni kruh sa sjemenkama
- 6 češanja češnjaka
- 200 g topljenog sira
- 100 g maslaca
- 20-30 ml maslinova ulja
- sol
- 1 grančica francuskog peršina
Način pripreme
01
Češnje češnjaka očistite, pokapajte ih s pola količine maslinova ulja i pecite u pećnici na 150 °C. Razradite maslac sobne temperature. Pečeni češnjak blendajte i ohladite.
02
Potom dodajte topljeni sir, ponovo blendajte, spojite s maslacem pa začinite solju i preostalim maslinovim uljem. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu.
03
Razrežite kruh kao na slici u razmaku otprilike 3 cm, gotovo do kraja (ostavite 1,5 cm uz koru), napunite sve rezove pripremljenim nadjevom, dekorirajte listićima peršina i poslužite.
Za jelo možete koristiti kruh od dan ranije, ovo je dobar način za iskoristiti stari kruh.