Focaccia s krumpirima, ružmarinom i namazom od maslina
sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 10 g soli
- 20 g svježeg kvasca
- 350 ml mlake vode
- 1 žličica šećera
- 1 grančica ružmarina + par listića
- 200 g mladog krumpira
- 50 ml maslinova ulja
- krupna sol
- svježe mljeveni crni papar
- 30 g DESPAR namaza od maslina
Način pripreme
Brašno pomiješajte sa solju i dodajte sitno sjeckane listiće 1 grančice ružmarina. Kvasac razmutite u mlakoj vodi sa žličicom šećera i ulijte u brašno. Mijesite 5 – 10 minuta.
Lim za pečenje obložen papirom za pečenje poškropite maslinovim uljem. Stavite tijesto, premažite maslinovim uljem i rukama rastanjite. Utisnite hrpice namaza od maslina. Ostavite da se prekriveno diže na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči volumen.
Mladi krumpir operite i naribajte na tanke ploške. Posložite po površini dignutog tijesta, premažite maslinovim uljem, pospite krupnom solju i svježe mljevenim crnim paprom.
Pecite na 230 °C 20 – 25 minuta. Pospite sjeckanim ružmarinom.
Ovaj tip tijesta možete koristiti u sve svrhe: focaccie, pizze, kruhove i kruščiće. Prilagodljivo je svim oblicima i lako ćete mu mijenjati okus dodaj ući razne začine.