Focaccia s krumpirima, ružmarinom i namazom od maslina


sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 10 g soli
  • 20 g svježeg kvasca
  • 350 ml mlake vode
  • 1 žličica šećera
  • 1 grančica ružmarina + par listića
  • 200 g mladog krumpira
  • 50 ml maslinova ulja
  • krupna sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 30 g DESPAR namaza od maslina

Način pripreme

01

Brašno pomiješajte sa solju i dodajte sitno sjeckane listiće 1 grančice ružmarina. Kvasac razmutite u mlakoj vodi sa žličicom šećera i ulijte u brašno. Mijesite 5 – 10 minuta. 

02

Lim za pečenje obložen papirom za pečenje poškropite maslinovim uljem. Stavite tijesto, premažite maslinovim uljem i rukama rastanjite. Utisnite hrpice namaza od maslina. Ostavite da se prekriveno diže na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči volumen. 

03

Mladi krumpir operite i naribajte na tanke ploške. Posložite po površini dignutog tijesta, premažite maslinovim uljem, pospite krupnom solju i svježe mljevenim crnim paprom. 

04

Pecite na 230 °C 20 – 25 minuta. Pospite sjeckanim ružmarinom.

Ovaj tip tijesta možete koristiti u sve svrhe: focaccie, pizze, kruhove i kruščiće. Prilagodljivo je svim oblicima i lako ćete mu mijenjati okus dodaj ući razne začine.​

podijeli