Buhtle sa sirom
sastojci
Tijesto
- 500 g glatkog brašna
- 1 kockica kvasca
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 250 ml mlakog mlijeka
- 50 g maslaca
- prstohvat soli
Nadjev
- 200 g svježeg sira
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- naribana korica 0.5 limuna
Način pripreme
Razmrvite kvasac, pomiješajte ga sa šećerom i malo toplog mlijeka pa ostavite 10 minuta na toplom mjestu. U posudu stavite brašno, dodajte sol, promiješajte i u sredini napravite udubinu. Tu dodajte pripremljeni kvasac, jaje, otopljeni maslac i preostalo mlijeko i umijesite glatko tijesto. Pospite s malo brašna, poklopite i stavite da se diže oko 45 minuta.
Pripremite nadjev od sira. U zdjelici umutite jaje, dodajte sir, limunovu koricu, šećer i vanilin šećer te sve dobro promiješajte.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci i ostavite ga da miruje desetak minuta.
Kalup za pečenje namažite maslacem. Ugrijte pećnicu na 180 °C.
Tijesto razrežite na 16 jednakih komada. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva od sira te oblikujte buhtlu tako da dobro slijepite krajeve. Složite ih u kalup, premažite otopljenim maslacem i ostavite ih da se odmore još desetak minuta te ih stavite peći 30 minuta na 180 °C.
Pečene buhtle posipajte šećerom u prahu.
Dio buhtli možete puniti omiljenim domaćim pekmezom.