Zimska juha s gljivama, keljom i muškatnom bundevom

sastojci

  • 600 g gljiva (vrganji, šampinjoni, …)
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 g ulja
  • 400 g sjeckane svježe rajčice
  • 250 g muškatne bundeve
  • 150 g kelja
  • 200 g cvatova brokule
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Gljive očistite i narežite na četvrtine. Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckan luk i propirjajte pa dodajte protisnuti češnjak i gljive. Kratko propirjajte te dodajte sjeckanu rajčicu i vodu (oko 1 l), posolite i zagrijte do vrenja.

02

Nakon 10 minuta kuhanja dodajte bundevu narezanu na kockice, narezani kelj i na kraju cvatove brokule. Kuhajte na laganoj vatri još 10-ak minuta; pazite da povrće bude kuhano, ali da se ne raspadne. Juhu po potrebi začinite paprom i poslužite toplu.

podijeli

Proizvodi iz recepta