sastojci
- 600 g gljiva (vrganji, šampinjoni, …)
- 100 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 40 g ulja
- 400 g sjeckane svježe rajčice
- 250 g muškatne bundeve
- 150 g kelja
- 200 g cvatova brokule
- sol
- papar
Način pripreme
Gljive očistite i narežite na četvrtine. Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckan luk i propirjajte pa dodajte protisnuti češnjak i gljive. Kratko propirjajte te dodajte sjeckanu rajčicu i vodu (oko 1 l), posolite i zagrijte do vrenja.
Nakon 10 minuta kuhanja dodajte bundevu narezanu na kockice, narezani kelj i na kraju cvatove brokule. Kuhajte na laganoj vatri još 10-ak minuta; pazite da povrće bude kuhano, ali da se ne raspadne. Juhu po potrebi začinite paprom i poslužite toplu.