sastojci
- 1 glavica kelja
- 200 g luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica dimljene paprike
- 0.5 šalice ječmene kaše
- 200 g cherry rajčica
- 300 g krumpira
- 1 žličica soli
- 1 l vode ili povrtnog temeljca
- 50 g naribanog sira (parmezana)
- 2 žlice maslinovog ulja
Način pripreme
U zagrijani lonac ulijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 5 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i ječmenu kašu i pržite uz miješanje još 2 minute. Prelijte vodom ili temeljcem i kuhajte 15 minuta, zatim dodajte krumpir narezan na kockice, cherry rajčice, kelj narezan na trakice i nastavite kuhati još 20 minuta.
Po potrebi posolite, dodajte papra i prije posluživanja u svaki tanjur naribajte malo tvrdog sira. Juhu poslužite s tostiranim kruhom.
Ovu zasitnu zimsku juhu možete dodatno obogatiti tako da joj dodate malo pancete.