Zimska juha od kovrčavog kelja i ječma

sastojci

  • 1 glavica kelja
  • 200 g luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 0.5 šalice ječmene kaše
  • 200 g cherry rajčica
  • 300 g krumpira
  • 1 žličica soli
  • 1 l vode ili povrtnog temeljca
  • 50 g naribanog sira (parmezana)
  • 2 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

01

U zagrijani lonac ulijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 5 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i ječmenu kašu i pržite uz miješanje još 2 minute. Prelijte vodom ili temeljcem i kuhajte 15 minuta, zatim dodajte krumpir narezan na kockice, cherry rajčice, kelj narezan na trakice i nastavite kuhati još 20 minuta.

02

Po potrebi posolite, dodajte papra i prije posluživanja u svaki tanjur naribajte malo tvrdog sira. Juhu poslužite s tostiranim kruhom.

Ovu zasitnu zimsku juhu možete dodatno obogatiti tako da joj dodate malo pancete.​

podijeli

Proizvodi iz recepta