sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veća glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1 veća stabljika celera
  • 2 krumpira
  • 200 g zelenih mahuna
  • 300 g tikvica
  • 150 g graška
  • 1 lovorov list
  • 0.25 glavice kelja
  • 1 l povrtnog temeljca ili vode
  • šaka sitne tjestenine
  • svježi listovi kadulje, bosiljka i peršina

Način pripreme

01

Povrće očistite i operite. Luk sitno nasjeckajte, mrkvu narežite na kolutiće, stabljiku celera, mahune i tikvicu na manje komade, krumpir na kockice, a listove kelja na trakice. U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pržite 3 minute.

02

Dodajte nasjeckani ili protisnuti češnjak, mrkvu, celer, mahune, krumpir i lovorov list i sve pirjajte 15 minuta. Dodajte tikvicu i grašak, prelijte povrtnim temeljcem i kuhajte dok povrće malo ne omekša.

03

Dodajte kelj i tjesteninu pa još kratko kuhajte pazeći da se tjestenina ne prekuha. Na kraju dodajte nasjeckane listiće bosiljka i peršina i listove kadulje. 

U minestrone dodajte što više povrća, ovisno o sezoni, samo pazite na redoslijed dodavanja jer je važno da se ono ne prekuha.​

podijeli