sastojci
- 2 krastavca (300 g)
- 0.5 crvene paprike
- 0.5 žute paprike
- 1 rajčica
- 1 avokado
- 2 češnja češnjaka
- 0.5 ljute papričice
- 1 stapka celera
- 3 mlada luka
- 0.5 vezice peršina
- 40 ml maslinova ulja
- sok ½ limuna
- sol
- papar
- listovi bosiljka
Način pripreme
Crvenu i žutu papriku narežite na kockice i ostavite za posluživanje, kao i rajčicu i pola krastavca.
Preostali dio krastavaca ogulite, narežite i u blenderu usitnite u pire zajedno s narezanim avokadom, protisnutim češnjakom, narezanom ljutom papričicom, celerom, mladim lukom i peršinom.
Dodajte sok limuna, maslinovo ulje, sol, papar i vode ako je potrebno te dobro promiješajte.
Dobivenu juhu ulijte u zdjelu i držite u hladnjaku do posluživanja (2 sata). Poslužite je u čašama ukrašenu kockicama povrća i listićima bosiljka.