sastojci

  • 2 krastavca (300 g)
  • 0.5 crvene paprike
  • 0.5 žute paprike
  • 1 rajčica
  • 1 avokado
  • 2 češnja češnjaka
  • 0.5 ljute papričice
  • 1 stapka celera
  • 3 mlada luka
  • 0.5 vezice peršina
  • 40 ml maslinova ulja
  • sok ½ limuna
  • sol
  • papar
  • listovi bosiljka

Način pripreme

01

Crvenu i žutu papriku narežite na kockice i ostavite za posluživanje, kao i rajčicu i pola krastavca.

02

Preostali dio krastavaca ogulite, narežite i u blenderu usitnite u pire zajedno s narezanim avokadom, protisnutim češnjakom, narezanom ljutom papričicom, celerom, mladim lukom i peršinom.

03

Dodajte sok limuna, maslinovo ulje, sol, papar i vode ako je potrebno te dobro promiješajte.

04

Dobivenu juhu ulijte u zdjelu i držite u hladnjaku do posluživanja (2 sata). Poslužite je u čašama ukrašenu kockicama povrća i listićima bosiljka.

podijeli

Proizvodi iz recepta